Новини

23.04.2021
1333

Тренінговий офіс Транскарпатського центру Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку відкрито в УжНУ

Тренінговий офіс Транскарпатського центру Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку відкрито в УжНУ

У п’ятницю, 23 квітня, в рамках реалізації заходів Транскарпатського центру Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку УжНУ, відбулось відкриття Тренінгового офісу Транскарпатського центру Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку УжНУ, аудиторії, а також лабораторії досліджень. 

На урочистості завітали: ректор УжНУ Володимир Смоланка, начальник управління єврорегіональної співпраці Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Білак, директор НН Інституту євроінтеграційних досліджень, координатор центру від УжНУ Іван Артьомов, декан факультету історії та міжнародних відносин Іван Вовканич та  інші гості. 

«Міжнародна співпраця, безперечно, є одним з ключових та успішних векторів роботи нашого університету. У нас працює потужний відділ, долучається факультет історії та міжнародних відносин, виконуються низка міжнародних програм та договорів. Попри це ми бачимо перед собою й інші цілі для подальшого розширення кордонів нашої діяльності» – наголосив ректор Володимир Смоланка.

Начальник управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА Олександр Білак зазначив: «Ми не перший рік працюємо разом з УжНУ над транскордонними проєктами. Навіть на сьогодні назначена зустріч з проректором УжНУ на тему майбутньої міжнародної діяльності. Пам’ятаємо та вдячні ректору УжНУ за надану допомогу у 2015 році, завдяки якій стала можлива реалізація міжнародного співробітництва. Тож спільними зусиллями будемо рухатись в цьому напрямку й надалі».

Також у ці дні, в рамках реалізації заходів Транскарпатського центру Жана Моне, відбулись засідання Міжнародного круглого столу на тему «Загрози міжнародній безпеці в Карпатському регіоні» та Міжнародна інтернет-офлайн-конференції на тему «Євроінтеграційні аспекти розвитку вищої освіти України в контексті сучасних викликів і трендів». Конференція входить до Переліку проведення наукових конференцій, сформованого Міністерством освіти і науки України на 2021 рік. У травні 2021 року заплановано вихід спецвипуску збірника наукових праць «Міжнародний науковий вісник» за матеріалами Круглого столу та Міжнародної інтернет-конференції (українською та англійською мовами).

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: