Новини

28.09.2015
6234

Із сімдесятиріччям нашої альма-матер!

Із сімдесятиріччям нашої альма-матер!

Шановні колеги, друзі,

велика університетська родино!

 Ужгородський національний святкує свій сьомий десяток. Уже пройдено чималий шлях у становленні вишу: сфор­мовано потужні наукові школи, відкрито 21 факультет, 109 кафедр, природничо-гуманітарний коледж, 25 навчально-наукових та науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій. Ми налагодили між­народні контакти з вищими навчальними закладами майже 20 країн світу.

До послуг викладачів та студентів — і потужна бібліотека, і комп’ютерні класи, і оновлений спорткомплекс із сучасним басейном та інші об’єкти й установи, у яких створено непогані умови для того, щоб упевнено рухатися вперед шляхом гармонійного розвитку.

У ці знаменні для альма-матер дні ми особливо згадуємо тих, хто перебував біля витоків університету, закладав його основи наполегливою працею. Пишаємося успі­хами нашого закладу на різних напрямках діяльності. Найвагоміший зі здобутків — ви­пускники. Серед них — чимало видатних діячів, науковців, педагогів, справжніх про­фесіоналів у різних галузях.

Іти до мети — не просто. Світ постійно змінюється, сьогодення ставить високі ви­моги, динаміка часу потребує відповідних інноваційних підходів та конкурентоспро­можних дій. Крім того, наша держава пере­живає непростий період у своєму розвитку, перебуває фактично в умовах війни. Але Ужгородський національний університет гідно приймає виклики, продовжує розви­ватися, крокувати до найвищих стандартів світової освіти. І я певен, що вагомий досвід викладачів та молода енергія студентів надалі забезпечуватимуть позитивний імідж вишу. Разом ми здолаємо труднощі й досягнемо бажаних вершин!

А зараз, маючи нагоду, щиро вітаю всіх Вас, на чиїх очах і зусиллями яких творить­ся нова сторінка історії альма-матер, із ювілеєм нашого університету. Успіхів Вам і процвітання!

 

Ректор УжНУ

Володимир СМОЛАНКА 

Категорії: