Новини

09.12.2023
1662

В УжНУ відбулася зустріч з професором Гарвардського університету Деніелом Дж. Епстейном

В УжНУ відбулася зустріч з професором Гарвардського університету Деніелом Дж. Епстейном

У п’ятницю, 8 грудня, в УжНУ відбулася зустріч з Деніелом Дж. Епстейном, викладачем з факультету державного управління Гарвардського університету та відкрита лекція для студентів. Деніел Дж. Епстейн отримав ступінь доктора філософії з порівняльної політології в Гарвардському університеті, працюючи над демократією та партійними системами в Росії та Бразилії. У 2016 році залишив академічну посаду, щоб працювати над президентською кампанією в США, а пізніше був кандидатом у Палату представників США в Західному Техасі, де також викладав політологію в Техаському технічному університеті. Його поточні дослідження зосереджені на партійних системах, націоналізмі та демократії.

У рамках зустрічі відбувся круглий стіл з деканами та викладачами факультетів на тематику міжнародної співпраці на тему «Як міжнародні університети, такі як Гарвард, можуть найкраще допомогти українським науковцям розвивати свої дослідження та зв'язки з міжнародними науковцями та інституціями». Деніел Дж. Епстейн розповів про можливості підтримки українських науковців у рамках нову програму «Науковці без кордонів» (SWB). «Ми хочемо допомогти, сприяти науковим дослідженням українським вченим, розширити їхнє коло наукових зв’язків за кордоном. Це є одним із пріоритетів нашої програми» - зазначив Деніел Дж. Епстейн.

Також відбулася лекція для студентів Ужгородського національного університету «Президентські вибори 2024 року та конкуренція політичних партій у США». Під час лекції Деніел Дж. Епстейн розповів історію становлення двохпартійної системи у США, електоральну базу кожної з партій, зміну електоральних уподобань американських виборців у 60-х роках 20 століття. Окрему увагу науковець звернув на виборчу кампанію 2024 року, її вплив на політику США.

 

 

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: