Новини

10.07.2019
1294

Пішов з життя професор кафедри фізичного виховання Михайлович Степан Олександрович

 Пішов з життя професор кафедри фізичного виховання Михайлович Степан Олександрович

8 липня 2019 року на 90-му році життя помер професор кафедри фізичного виховання Михайлович Степан Олександрович. 

Степан Олександрович народився 27 квітня 1929 року у м. Мукачеві.  У вересні 1958 року його обирають завідувачем кафедри фізичного виховання УжДУ. Загальний неперервний стаж роботи на посаді завідувача кафедри складає 55 років. Степан Олександрович є засновником факультету фізичного виховання і спорту УжНУ. З 1999 по 2005 рік був його деканом.

У 1968 році Михайлович Степан Олександрович  першим серед працівників фізкультури  Закарпаття захистив кандидатську дисертацію. Особисто підготував 4 майстрів спорту з легкої атлетики, десятки кандидатів у майстри спорту та першорозрядників. Серед його вихованців є академіки, доктори, кандидати наук.

Загалом під керівництвом Степана Олександровича в УжНУ підготовлено 7 майстрів спорту міжнародного класу, понад 100 майстрів спорту. За результатами плідної праці він двічі нагороджувався почесною відзнакою «Відмінник фізичної культури СРСР». У 2004 році він удостоєний почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України», у 2005 році йому присвоєно вчене звання професора.  

Колектив факультету здоров′я та фізичного виховання глибоко сумує і висловлює щирі співчуття родині.

 

Категорії: