Новини

23.11.2018
1702

Студентка юридичного факультету виборола 3 золоті медалі на змагання в Об’єднаних Арабських Еміратах

Студентка юридичного факультету виборола 3 золоті медалі на змагання в Об’єднаних Арабських Еміратах

 

Цього тижня на юридичному факультеті УжНУ відбулася приємна подія – декан факультету, професор Ярослав Лазур урочисто привітав студентку першого курсу Наталію Дем’ян із тріумфальним виступом на параолімпійському Кубку Азії в Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати). Наталія здобула золоті медалі у трьох дисциплінах у змаганнях гірськолижного із спорту ! За словами наставниці нашої гірськолижниці Марії  Фріндт : «Змагання в Дубаї відбувалися в так званому холодильному тунелі, зі штучним снігом та постійною температурою від -2 до -5. До самих стартів відбувся кваліфікаційний відбір, після якого багато спортсменів відсіялося, тому безпосередню участь у Кубку Азії брали найсильніші гірськолижники. До речі, це перший серйозний успіх такого рівня для Наталії».

Сама Наталія теж неочікувала такого успіху, хоча на лижах стоїть із трьох років, що й не дивно, адже родом із гірського села Богдан, що на Рахівщині. Зізнається, що особливо до змагань не готувалася, адже цей рік був насичений навчальним процесом: складання ЗНО, вступ на юридичний факультет УжНУ, початок навчання у виші. Тепер же, за словами тренерів студентки, вимоги до неї значно підвищилися, адже вона стала серйозним претендентом на участь в зимовій Параолімпіаді, що відбудеться у 2022 році у Пекіні.

Декан юридичного факультету УжНУ Ярослав Лазур запевняє, що всіляко підтримуватиме студентів, які активно займаються спортом: «Я завжди кажу, що фізкультура, спорт для студентів надзвичайно важливі. У здоровому тілі – здоровий дух – не пуста фраза. Професіонали різних сфер повинні тримати себе у формі, в тому числі і юристи. Ми дуже пишаємося нашою студенткою. Наталія Дем’ян демонструє усім нам, якою має бути сила духу, цілеспрямованість, різносторонність. При цьому вона є успішною студенткою, то ж ми на факультеті зробимо усе можливе, аби вона досягала успіхів як у спортивній, так і в юридичній сферах»

Категорії: