Новини

08.09.2022
768

Пам’яті Зенона Івановича Бумби

Пам’яті Зенона Івановича Бумби

Відійшов у вічність старший лаборант і завідувач лабораторії кафедри фізіології та патофізіології УжНУ Зенон Іванович Бумба. Нещодавно йому виповнилося 82 роки, та незважаючи на такий поважний вік Зенон Іванович успішно і ефективно трудився у стінах нашого університету, куди він прийшов молодим випускником біологічного факультету Львівського державного університету за розподілом більше 50 років тому. У вівторок, 6 вересня, він повернувся додому з роботи, а за кілька годин відійшов у Засвіти…

За цей час він став живою легендою медичного факультету УжНУ і своєрідним брендом кафедри фізіології та патофізіології. Більше десяти тисяч випускників медичного факультету пройшли через високофахові настанови перед тим, як стати справжніми лікарями. Для кожного з них у Зенона Івановича знаходилося добре слово, дотепний жарт чи батьківська порада. Студенти любили його за лагідну вдачу, своєрідний «львівський гумор», поважали і цінували за глибокий професіоналізм і ті знання, якими він щедро ділився з ними.

Зенон Іванович користувався заслуженим авторитетом серед колег викладачів. Він любив свою професію, працював творчо, нешаблонно, завжди був сповнений нових ідей. Завдяки його золотим рукам отримувала «друге життя» древня фізіологічна апаратура, що давало нашій кафедрі змогу забезпечувати навчальний процес навіть у ті складні періоди, коли фінансування в університеті вистачало тільки на зарплату.

Зенон Іванович був взірцем у пропаганді здорового способу життя серед студентів і викладачів факультету. Сам колишній спортсмен, майстер спорту з легкої атлетики, залишався струнким і підтягнутим  і ще донедавна всі вихідні проводив у гірських походах горами нашого краю, які стали для нього рідними, проходячи по 15-20 км за день. Зенон Іванович був зразковим сім’янином, виховав чудову доньку, дочекався внуків і правнуків.

Спи спокійно, наш дорогий друже. Твоє ім’я навічно вписане в історію медичного факультету і кафедри фізіології та патофізіології УжНУ. Хай земля Тобі буде пухом.

 

Зав. кафедрою фізіології та патофізіології УжНУ

професор Володимир Фекета

Категорії: