Новини

25.01.2021
1196

Незважаючи на пандемію: у 2020 році в УжНУ активно розвивалася міжнародна діяльність

Незважаючи на пандемію: у 2020 році в УжНУ активно розвивалася міжнародна діяльність

Одним із основних напрямів формування сучасної освітньої політики країн Європи є інтернаціоналізація та модернізація вищої освіти. Як зазначив ректор Володимир Смоланка на засіданні Конференції трудового колективу УжНУ, станом на кінець 2020 року ДВНЗ «УжНУ» активно співпрацює з понад сотнею (125) закордонних партнерів, зокрема у 2020 році було укладено 7 нових міжнародних білатеральних угод, 7 угод з реалізації міжнародних проєктів та 8 угод з метою супроводу академічної мобільності Erasmus+.

Найактивніша співпраця у 2020 році розпочалася з такими міжнародними партнерами: Сухумським державним університетом (Грузія), Університетом бізнесу та технологій (Грузія), Університетом у Градец Кралові (Чехія), Університетом Артуа (Франція), Вищою школою ім. Роберта Шумана (Бельгія), Університетом Шрі Венкатесвара (Індія), Американським університетом в м. Сицилія (Італія), Сілезьким технологічним університетом (Польща), Санаторно-лікувальним закладом «Купеле Вішнє Ружбахи» (Словацька Республіка), Дармштадтським університетом прикладних наук (Німеччина), Науково-дослідним центром Словенської академії наук (Словенія).

Важливе значення для подальшої інтеграції в європейський науковий простір є членство ДВНЗ  «УжНУ» у міжнародних асоціаціях: Magna Charta Universitatum, Дунайській конференції ректорів, Європейській асоціації університетів, Міжнародному консорціумі університетів.

У 2020 році ДВНЗ «УжНУ» продовжував працювати у рамках європейської програми підтримки академічної мобільності Erasmus+. Попри обмеження, пов’язані з пандемією Covid-19, все ж таки частині студентів та науково-педагогічних працівників УжНУ вдалося долучитися до зазначеної академічної програми, яка  дозволяє забезпечити мобільність студентів та викладачів на основі стипендій, що надаються Європейським Союзом для покриття витрат на навчання й проживання.  Зокрема мова про те, що у другому семестрі 2019/2020 навчального року дев’ятеро студентів взяли участь в академічній мобільності на підставі цієї європейської ініціативи, серед них студенти економічного, юридичного, філологічного факультетів та студенти факультету історії та міжнародних відносин.

Вже систематичним стало семестрове навчання студентів та навчання за програмами подвійних дипломів.  УжНУ має укладені договори про підготовку студентів за спільними магістерськими програмами з Університетом Вітовта Великого, м. Каунас (Литва), Поморською академією у Слупську (Польща), Кошицьким університетом імені П.Й.Шафарика (Словаччина), Вищою школою економіки та менеджменту публічного управління у Братиславі (Словаччина).

 

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

Категорії: