Новини

12.09.2013
1482

«День відкритих дверей» у Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгороді для студентів-міжнародників УжНУ

«День відкритих дверей» у Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгороді для студентів-міжнародників УжНУ

Днями Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгороді провело інформаційну зустріч для студентів V-го курсу факультету міжнародних відносин (спеціальність – «країнознавство») Ужгородського національного університету.

Представники Консульства ознайомили молодих спеціалістів з інформацією щодо особливостей  діяльності  дипломатичних та консульських установ, практики видачі шенгенських віз та дозволів на місцевий прикордонний рух, а також з напрямами угорсько-українського співробітництва, в т.ч. на транскордонному рівні.

Представниками Консульства був відзначений високий рівень підготовленості студентів з огляду на підняті ними питання та вільне спілкування чотрима мовами в ході їх обговорення.

Слід відзначити, що «день відкритих дверей» в Генеральному  консульстві Угорщини в Ужгороді проводиться для студентів-міжнародників вже вдруге. Цьогорічна зустріч була організована з ініціативи Генерального консула Угорщини в м. Ужгороді Йожефа Бачкаї та директора Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді Світлани Мітряєвої.

Приєднання до такої ініціативи проведення «відкритих дверей» для молодих фахівців іншими консульськими службами країн ЄС та візового центру, які працюють на теренах області, може започаткувати хорошу традицію у фаховому зростанні майбутніх спеціалістів у сфері міжнародних відносин, підвищенню їх обізнаності про добросусідські взаємини між Україною та країнами-сусідами.