Новини

22.04.2024
304

Завідувач кафедри геодезії, землеустрою та геоінформатики представив УжНУ на зустрічі Програми USAID АГРО

Завідувач кафедри геодезії, землеустрою та геоінформатики представив УжНУ на зустрічі Програми USAID АГРО

17–18 квітня 2024 року в м. Києві відбулась зустріч представників Програми USAID АГРО та 18 партнерських університетів щодо підготовки фахівців з просторового планування територій. Саме рік тому Програма USAID АГРО  передала провідним університетам України методологію просторового планування територій громад, завдяки цьому вперше в історії України вони змогли підготувати понад 1700 фахівців, які вміють розробляти плани просторового розвитку.

         В дводенній  конференції  УжНУ  представляв завідувач кафедри геодезії, землеустрою та геоінформатики географічного факультету, кандидат наук  з державного управління, доцент Владислав Пересоляк, який презентував свій досвід співпраці з територіальними громадами у сфері просторового планування.

Метою конференції було сприяння розвитку навчанню фахівців з просторового планування в університетах, які є партнерами Програми USAID АГРО :

збільшення мультиплікації методології USAID з управління територіями громад та просторового планування;

збільшення кількості фахівців, що йдуть працювати в громади;

стимулювання громад до розвитку просторового планування.

Також під час форуму відбулася зустріч представників університетів із Тимофієм Бриком, ректором Київської школи економіки, який презентував модель організації освітньої та наукової діяльності.

Конференція приурочена до річниці підписання Спільної декларації про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті для спеціальності геодезія та землеустрій.

         В семінарі також прийняли  участь урядовці, парламентарі та представники територіальних громад.

Категорії: