Новини

06.12.2021
673

Засновник Центру військово-історичних досліджень «Memento bellum» Юрій Фатула провів для студентів-істориків лекцію про участь закарпатців у Першій світовій війні

Засновник Центру військово-історичних досліджень «Memento bellum» Юрій Фатула провів для студентів-істориків лекцію про участь закарпатців у Першій світовій війні

У понеділок, 6-го грудня, відбулась онлайн-зустріч автора кількох унікальних видань, засновника «Центру військово-історичних досліджень «Memento bellum» (Ужгород)» Юрія Фатули зі студентами та аспірантами  факультету історії та міжнародних відносин. Дослідник розповів про загиблих у Першій світовій війні закарпатців, військові меморіали та про те, як збереглася пам’ять про трагічні події понад сторічної давнини.

У форматі онлайн-лекції Юрій Фатула представив молодим історикам результати своєї багаторічної роботи з документами з військових архівів Праги і Будапешта, відвідин полів жорстоких боїв та місць військових поховань в Україні, Польщі, Словаччині та Угорщині. Сьогодні, завдяки наполегливій праці дослідника, суспільство дізналось повні офіційні дані про полеглих на фронтах Першої світової війни закарпатців, а також обставини їхньої загибелі й місця поховання.

Крім того, Юрій Фатула під час онлайн-лекції розповів присутнім аспірантам та студентам про діяльність громадської організації «Центр військово-історичних досліджень «Memento bellum» (Ужгород)» та її головні здобутки у виявленні та облаштуванні військових поховань часів Першої світової війни. Відзначимо, що активним учасником даної громадської організації є здобувач ОНП «Історія та археологія» Михайло Перун.

 

 

За інф. Факультету історії та міжнародних відносин

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: