Новини

04.11.2021
2301

В УжНУ розпочався День кар’єри ЄС

В УжНУ розпочався День кар’єри ЄС

 4 листопада в УжНУ розпочався «День кар’єри ЄС в місті Ужгороді». Організаторами стали Представництво Європейського Союзу в Україні,  Ужгородський національний університет та Інформаційний центр ЄС факультету історії та міжнародних відносин. Захід відбувається в змішаному форматі,  у  ньому беруть участь студенти УжНУ, представники громадських організацій, держслужбовці, представники роботодавців.

«День Кар’єри ЄС» реалізується в рамках проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Цей захід відбувається щорічно у більше ніж 15 містах України протягом останніх п’яти років. Як зазначають організатори, «День Кар’єри ЄС» - це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

Захід розпочався із панельної дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція», яку модерував доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ігор Тодоров.

На початку «Дня кар’єри ЄС» із вітальним словом звернувся  проректор із науково-педагогічної роботи  УжНУ Ігор Король: «Сьогодні університетська освіта розглядається як майданчик, трамплін до успішної кар’єри. І студенти починають будувати свою кар’єру не «десь потім», у майбутньому,  а ще під час навчання в університеті.  Значна частина студентів у магістратурі і навіть бакалавраті вже працюють. В нас є факультети, де на магістратурі практично 100% студентів мають робочі місця. Ми намагаємося упровадити дуальну освіту в навчальний процес, щоб студенти офіційно і навчалися, і в той же час працювали».

З вітальним словом до учасників «Днів кар’єри ЄС» звернулися також радниця з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» Денис Черніков,  заступник голови Закарпатської ОДА (з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Пацкан та директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Під час заходу йшлося про поширення принципів та підходів Європейського Союзу у сферах молодіжної зайнятості, навчання протягом життя, а також пріоритетів соціального та економічного розвитку ЄС. Також мова велася  про кращі практики взаємодії вищих навчальних закладів із роботодавцями для прогнозування потреб у знаннях і навичках, сучасні тенденції на ринку праці та ті знання і навички, яких очікують роботодавці від майбутніх працівників.

У четвер, 4 листопада розпочалася практична частина «Дня кар’єри ЄС» у форматі тренінгів. Доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич провела тренінг «Конфлікти: сутність, типи, етапи та способи управління». Доцент, кар’єрний консультант, директор Центру кар’єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна провела тренінг «Кар’єрна траєкторія: як написати власний сценарій професійного розвитку».

Вже у п’ятницю, 5 листопада, відбудеться тренінг «Міжнародна студентська мобільність: як це працює в УжНУ», який проведе   Оксана Свєженцева, доцент, начальник відділу міжнародних зв’язків УжНУ. Також відбудеться тренінг «Мистецтво щоденної дипломатії», який презентує доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Діана Купар.

Тренінги допоможуть учасникам розвинути soft skills, наприклад, навички комунікації, співробітництва, самопрезентації та пошуку роботи, емоційного інтелекту тощо. День кар’єри є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива».

Посилання на реєстрацію для участі в тренінгах: https://forms.gle/XvXfhoo5sxHzzQvw9

Подія у Facebook: https://fb.me/e/2FKCppYAz

 

 

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

 

 

 

Категорії: