Новини

11.11.2017
2903

Студенти УжНУ взяли участь у кастингу конкурсу «Кращий студент Закарпаття 2017»

Студенти УжНУ взяли участь у кастингу конкурсу «Кращий студент Закарпаття 2017»

У четвер, дев’ятого листопада, в архітектурно-історичному комплексі «Совине гніздо» відбувся відбірковий етап конкурсу «Кращий студент Закарпаття 2017». Конкурс має на меті відібрати найцікавіших та всебічно розвинених студентів, що вміють дивувати, мають активну громадську та життєву позицію, та готові реалізувати цікаві проекти, які матимуть не тільки пізнавальний, але й, можливо, практичний характер.

На кастинг прийшло чимало охочих, студенти Ужгородського національного університету, в тому числі студенти Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ, не стали виключенням. Зустрів учасників один із членів відбіркового комітету, відомий ужгородський фотограф та головний редактор Закарпатської ліги КВК Сергій Денисенко. «Ми хочемо аби ви зрозуміли: просто прийти на конкурс та заспівати – мало. Необхідно, аби ви володіли такими вміннями, навичками та талантами, яких ще ніхто не бачив. Ви повинні продемонструвати свою унікальність, аби публіка дізналася щось нове. «Кращий студент Закарпаття» – це своєрідне шоу, однак не просто талантів, але й особистостей, які гармонійно поєднують в собі чимало якостей, зокрема лідера та хорошого організатора».

Координатори конкурсу зазначають, що переможець отримує диплом та призи від організаторів і партнерів  конкурсу та здобуває право представляти Закарпатську область на Всеукраїнському етапі конкурсу «Кращий студент України». Таку можливість мала і колишня студентка Коледжу мистецтв ім. А. Ерделі Влада Мазур. Дівчина розповідає, що конкурс, у якому вона брала участь позаминулого року, був своєрідним трампліном для її подальшого розвитку та надихнув на створення унікального пластилінового мультику, який і нині активно переглядають в мережі.

«Рішення брати участь у конкурсі було спонтанним і неочікуваним навіть для самої себе. Тоді на кастингу нас теж попередили, що необхідний номер, який зацікавить та здивує глядачів, такий, якого ще не було. Ми дуже довго думали і вирішили зробити мультфільм, хоча часу на підготовку було обмаль – усього два тижні. Попри якісь технічні моменти, незручності ми все ж встигли все зробити, але дуже хвилювалися – чи сподобається, чи справить таке враження, яке б ми хотіли. І ми щиро раділи, коли зрозуміли - такого на конкурсі більше немає. Ми зробили те «унікальне», що вразило. У такому напрямку рухалися і на Всеукраїнському етапі, де теж здобули перемогу. Я переконана, що для студента такий конкурс – необхідність. Тут загартовується характер, покращуються комунікативні та організаційні якості. Це той досвід, який ніколи не буде зайвим!» - переконує Влада.

Студентка УжНУ Даніела Якобчук розповідає, що навчається одразу на двох факультетах, вивчає спеціальність публічного управління та адміністрування і юриспруденцію. Попри навчальне навантаження дівчина встигає займатися вокалом і не проґавила можливості поборотися за звання кращого студента Закарпаття. «Змалечку я брала участь у різних конкурсах, під час яких набиралась різного досвіду, самореалізовувалась і заводила нові знайомства. Кожен мій конкурс це щось «нове» в моєму житті. Цей не є винятком. Це своєрідна можливість довести собі чого я варта, ну і, звичайно, азарт. Нині я дивувала тим, що найкраще в мене виходить і що я вмію - співом. Музика це моя стихія із самого дитинства, тому окрім співу, я ще володію двома музичними інструментами - скрипкою та фортепіано».

Не оминула увагою кастинг і студентка факультету туризму та міжнародної комунікації Олена Твардовська. Дівчина тільки розпочала своє навчання в університеті, але вважає, що кожен може випробувати свої сили, особливо, якщо вміє дивувати. «Я навчаюся на першому курсі, але переконана, що зможу здивувати членів журі, адже в своєму арсеналі маю чимало туристичних пісень. Одну з них і хочу представити на конкурсу, адже туризм – це не тільки відвідини різних куточків світу, це – романтика, і вона в усьому. Вірю, що зможу продемонструвати усю її красу», - переконана Олена.

«Кращий студент Закарпаття 2017» – конкурс, який має на меті не тільки продемонструвати те, що вміє студентська братія, але й підштовхнути інших наочним прикладом до розвитку та реалізації усіх задумів та планів. Конкурс дає можливість випробувати свої сили в організаційних моментах, вихованні лідерських навичок та формує активну громадську позицію. Нам залишається тільки побажати успіху всім, хто знайшов у собі сили для боротьби за почесне звання «Кращого студента» та слідкувати за перебігом самого конкурсу, який відбудеться  зовсім скоро.

 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Категорії: