Новини

28.05.2019
813

Наукові напрацювання викладачів УжНУ високо оцінили колеги-стоматологи в Тернополі

Наукові напрацювання викладачів УжНУ високо оцінили колеги-стоматологи в Тернополі

23 – 24 травня 2019 року провідні науковці в галузі стоматології України та Узбекистану, лікарі-стоматологи, студенти та інтерни стоматологічних факультетів зібрались в Тернополі під час проведення вже вдруге науково-практичної конференції з міжнародною участю «Ternopil Dental Summit».

Мета конференції - це унікальна можливість обміну досвідом, обговорення найактуальніших питань сучасної стоматології та визначення пріоритетних напрямків її стрімкого розвитку, а також чудова можливість поспілкуватись з колегами провідних стоматологічних вузів нашої країни та Узбекистану.

Гостями цього заходу були делегація колег-стоматологів з Узбекистану на чолі з ректором Ташкенського державного стоматологічного інституту, Головним стоматологом Узбекистану, доктором медичних наук, професором Різаєвим Жасуром Алімджановичем, який високо оцінив  науково-практичну співпрацю між провідними вузами двох держав, оскільки це дозволить спільно вирішувати нагальні проблеми у медичній галузі.

C:\Users\Тетяна\Desktop\IMG-6c7d1642cb0622580001a734b764823b-V.jpg

Учасниками цього заходу стали і науково-педагогічні працівники  Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет», які представили увазі слухачів важливі питання сучасної стоматології.

Неабиякий інтерес викликала доповідь декана стоматологічного факультету, доктора медичних наук, професора, Костенка Євгена Яковича, який представив свої напрацювання та пропозиції щодо вдосконалення системи медичної освіти в Україні.

C:\Users\Тетяна\Desktop\IMG-1651f447efeb28fff0b9ec15311b924c-V.jpg

Зацікавила всіх своєю доповіддю завідувач кафедри стоматології дитячого віку, доктор медичних наук, професор Клітинська Оксана Василівна тему: «Фактори ризику виникнення та прогресування карієсу у дітей Закарпаття», що відображає основні етапи виконання унікальної регіональної програми профілактики основних стоматологічних захворювань серед дитячого населення області.

C:\Users\Тетяна\Desktop\IMG-436dd665d5d87e303fc5c69e91de2fe2-V.jpg

 

Кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургічної стоматології, ЩЛХ та онкостоматології Мочалов Юрій Олександрович детально висвітлив питання доступності стоматологічного лікування для пацієнта: основні фактори та умови.

Асистент кафедри ортопедичної стоматології Гончарук-Хомин Мтрослав Юрійович доповідав на тему: «Ремоделювання кісткової тканини в периімплантатній області: можливості контролю та діагностики».

Для всіх учасників конференції  прозвучали інформативні доповіді від провідних лікарів-стоматологів України, були обговорені важливі питання  стоматології сьогодення та проведені цікаві та пізнавальні майстер-класи.




Категорії: