Новини

27.11.2017
2008

На факультеті іноземної філології урочисто відкрили перший лінгафонний кабінет

На факультеті іноземної філології урочисто відкрили перший лінгафонний кабінет

У понеділок, 27 листопада, на факультеті іноземної філології в УжНУ урочисто відкрили перший на факультеті лінгафонний кабінет, який забезпечуватиме якісне навчання для студентів усіх напрямків – англійської, німецької, румунської  та французької філології.

Присутніми на знаменній події були проректори Ігор Король та Мирослава Лендьел, викладачі та студенти факультету. Декан ФІФ Михайло Рошко зазначає, що нинішня подія важливий крок, адже відкриття лінгафонного кабінету дасть можливість студентам навчатися у носіїв мови та удосконалювати навички перекладання. «У першу чергу хочеться подякувати керівництву вишу, за те, що сьогодні у нас є. Перекладачі нашого факультету відомі, і ми дуже пишаємося тим, що саме наш факультет долучається, зокрема, до перекладання офіційних документів на іноземні мови, перекладом офіційного сайту вишу та навчанням інших викладачів англійської мови, які, у свою чергу, викладають студентам-іноземцям. Тому я переконаний, що наш факультет, зокрема наші викладачі, заслуговують на такі позитивні зміни» - зазначає Михайло Рошко.  

Працівники факультету зізнаються, що довго чекали на оснащення відповідного кабінету, адже специфіка навчання вимагає постійного удосконалення мови, здобуття практики. Вже від нині розклад навчання у цьому класі розписаний погодинно. Завдяки оснащенню лінгкабінету та доступу до мережі Інтернет у студентів з’явилися необмежені можливості для професійного росту, однак, зазначають викладачі, надалі необхідно розширюватися та облаштовувати ще один відповідний кабінет, адже щороку на факультеті навчається все більше студентів, і, відповідно, одного приміщення бракуватиме.

«Цей комп’ютерний клас відкриває нові можливості для студентів нашого факультету. Якщо раніше нам доводилося працювати окремо з відео, аудіо та підручниками, то тут, усі ці можливості об’єднанні, інтегровані і ми наближаємося, наприклад, до «французької реальності». Тобто студенти мають можливість чути та бачити носіїв мови, а також, завдяки субтитрам, вивчати її граматичні особливості» - розповідає доцент кафедри французької мови і зарубіжної літератури Анжеліка Кікало.

Окрім відкриття лінгафонного кабінету студенти іноземної філології від нині навчатимуться в оновленому приміщенні, ремонт у якому тривав до недавнього часу. «Дуже приємно бачити ті зміни, які відбулися у цій аудиторії – вона стала сучасна, світла – це зовсім інший рівень ніж був до цього часу. Щороку ми виконуємо низку ремонтних робіт, як у навчальних корпусах, так і в гуртожитках. Це все робиться для того, аби вам було приємно навчатися і комфортно жити, і ми не збираємося зупинятися на досягнутому -  це тільки перші кроки, далі – більше» - звернувся до студентів проректор Ігор Король.

 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Категорії: