Новини

13.11.2020
1721

У круглому столі з питань енергозбереження та енергоаудиту у рамках проєкту «Розумна енергія транскордонного співробітництва» взяли участь експерти з України та Румунії

У круглому столі з питань енергозбереження та енергоаудиту у рамках проєкту «Розумна енергія транскордонного співробітництва» взяли участь експерти з України та Румунії

У п’ятницю, 13 листопада, у дистанційному форматі відбувся круглий стіл з питань енергозбереження та енергоаудиту у рамках проєкту «Розумна енергія транскордонного співробітництва» (CBCSmartEnergy (2SOFT/1.2/52). Нагадуємо, що вищезгаданий проєкт виконується та фінансується у рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020. Партнерами проєкту є Університет «Стефана чел Маре» (м.Сучава, Румунія), ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та Міжнародна асоціація інституцій регіонального розвитку (Україна).

У круглому столі взяли участь стейкголдери проєкту з України та Румунії – науковці, дослідники, експерти, які забезпечують сервіс енергоаудиту та долучаються до розвитку локальних та регіональних стратегій енергоефективності.

Відкрила захід проректор та керівниця проєкту Мирослава Лендьел: «Ця подія є дуже важливою для досягнення загальної мети нашого проєкту, яка вбачає застосування найкращих практик використання розумної енергії в прикордонній території між Україною та Румунією. Як ви пам'ятаєте, основна мета нашого проекту – збільшення використання нових технологій та інновацій в галузі відновлювальної енергії, що забезпечується просуванням та підтримкою досліджень та інновацій в прикордонних регіонах України та Румунії. Також нашою метою є запровадження потужної платформи спільних дослідницьких дій та навчання в галузях відновлювальної енергії та ефективності ресурсів».

Опісля вступної частини кожному учаснику круглого столу було надано слово для презентації своєї теми. Зокрема, йшлося про інноваційні підходи до енергозбереження, місцеву політику територіальних громад Закарпаття у сфері енергозбереження та енергоефективності, план дій щодо сталої енергетики та клімату як міжгалузевого пріоритету Стратегії розвитку міста «Ужгород-2030», механізми залучення територіальних громад до процесів енергозбереження та інше. Завершили круглий стіл обговоренням доповідей із запитаннями до доповідачів.

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: