Новини

22.03.2021
534

Кращі випускники факультету туризму та МК

Кращі випускники факультету туризму та МК

Кращі випускники

факультету туризму та міжнародних комунікацій

Крістоф Томей

 
  1. Чому Ви вирішили обрати навчання в УжНУ?

Рішення щодо навчання в Ужну – не було спонтанним. При виборі вищого навчального закладу для мене основними критеріями були:

  1. 1.    Престижність університету, рейтинги, відгуки.
  2. 2.    Наявність в універститеті професійного викладацького складу, висока якість навчання.
  3. 3.    Можливість проходження практики за кордоном, обміндосвідом з студентами з іноземних держав.
  4. 4.    Угоди університету з іншими вищими навчальними закладами (в сусідніх іноземних країнах) щодо програм обміну студентів.
  5. 5.    Можливості для студентських проектів і обміну досвідом з професіоналами.
  6. 6.    Матеріальна база університету – наявність технічого оснащення.

2.  Який Ваш найбільш яскравий спогад зі студентських часів, пов'язаний з навчанням?

Сьогодні, будучи університетським викладачем в галузі туризму, трохи дивно, і навіть смішно, але тим не менше приємно згадувати своє перше знайомство з професійною стороною потужної і такої різноманітної індустрії подорожей, яке відбувалось вже багато років тому саме за партами УжНУ. Насправді важко описати ту величезну кількість спогадів здобутих за п’ять років мого навчання (2007-2012) на географічному факультеті за спеціальністю «Туризм». Звичайно, це було багато лекцій, практичних занять, рефератів, курсових…

3.Який Ваш найбільш яскравий спогад зі студентського дозвілля?

Що закарбувалось в пам’яті найбільше, так це взаємини – з однокурсниками, викладачами, іншими студентами та працівниками університету. Адже саме взаємини формують нас як людину і мені дуже пощастило, що мій досвід в УжНУ був сповненим можливостей знайомитись з цікавими і неординарними людьми – на парах, на екскурсіях, на навчальній практиці та в роботі студентського самоврядування, де я мав честь очолювати студентську раду факультету, а потім й університету.

4.Чи підтвердилися Ваші очікування після навчання, що вам дало навчання в Ужгородському університеті?

Після закінчення навчання в Ужгороді, я вносив свої набуті враження і погляди будучи одним з 30 людей зі всього світу, які разом навчались на міжнародній магістерській програмі EuropeanMasterinTourismManagement в Данії, Словенії та Іспанії. З того часу, мій УжНУ-вський досвід став частиною мого міжнародного і міжкультурного світогляду і виду на майбутнє туризму і світу загалом. І це продовжилось під час роботи над здобуттям наукового ступеня PhD (доктора з філософії) в Університеті Modul у Відні і продовжується сьогодні, в межах досліджень і викладання на посаді асистента кафедри дизайну та комунікацій Університету Південної Данії (SyddanskUniversitet). Разом з іншими випускниками туризму УжНУ, які як і я займаються науковою роботою в різних університетах світу, я сподіваюсь на нове поповнення нашої, як ми вже її між собою назвали, «Закарпатської школи туризму». Я впевнений, що багато теперішніх і майбутніх студентів туризму УжНУ зможуть використати свій досвід будівництва змістовних взаємин, не тільки щоб стати відповідальною і успішною людиною, але й щоб долучитись до розвитку сталого туризму та розбудови cправедливого суспільства на Закарпатті й у світі.

 

Далі буде.....

Категорії: