Новини

19.02.2018
913

22-23 січня 2018 року відбувся семінар по когнітивній реабілітації ERICA. Прийняли участь факультет здоров'я та фізичного виховання, МЦ “Нейромед” та Ольга Орел

22-23 січня 2018 року відбувся семінар по когнітивній реабілітації ERICA. Прийняли участь факультет здоров'я та фізичного виховання, МЦ “Нейромед” та Ольга Орел

22-23 січня 2018 року відбувся семінар по когнітивній реабілітації ERICA. Прийняли участь факультет здоров'я та фізичного виховання, МЦ “Нейромед” та Ольга Орел, яка адаптувала програму для України.
Нейропсихологічна реабілітація ERICA – це сукупність терапевтичних втручань, базованих на наукових моделях, що використовуються для мінімізації дефіциту нейрокогнітивних функцій. Чому її використовують для реабілітації/корекції когнітивних функцій у всьому світі? Вона дозволяє підбирати програму реабілітації індивідуально під кожного пацієнта, вибирати на які потреби направлені заняття, чутливо реагувати на мінімальний прогрес та встановлювати необхідну складність, працювати кожного разу в різних умовах програми, для того, щоб мінімізувати автоматичність відповідей. Підходить для роботи з дітьми (особливо РДУГ та аутизму)
Учасники семінару, вже сертифіковані спеціалісти, залишили свої відгуки про семінар і програму когнітивної реабілітації.

Діана Енеді – інтерн-психіатр
Завдяки проведеним навчанням– я відкрила для себе техніку та можливості когнітивної реабілітації широкого кола пацієнтів з когнітивним дефіцитом (пацієнти після інсульту, ЧМТ; пацієнтів з нейродегенеративними захворюваннями; а також всіх, хто хоче покращити показники своїх когнітивних функцій). Програма ERICA дозволяє створити максимально персоналізований план нейропсихологічної реабілітації для кожного пацієнта.

Анна Малешко – студентка п’ятого курсу факультету здоров'я та фізичного виховання
Навчання нейрокогнітивної реабілітації з допомогою програми Erika, тривало 2 дні, але таке враження, ніби декілька годин. Особисто мені було важко, але в той же час цікаво і пізнавально. На цьому семінарі я дізналась наскільки різноманітні порушення психічних функцій. Ці люди потребують кваліфікованої допомоги. Програма Еріка, вважаю може гарантувати цю допомогу.

Йовбак Мар'яна – студентка третьего курсу факультету здоров'я та фізичного виховання.
Реабілітація після хвороби – це довгий в складний шлях. Лікарі-психіатри спільно з реабілітологами ФЗФВ провели ці дні в товаристві Ольги Орел, автора української адаптації Erica, спілкуючись на тему відновлення пацієнтів з когнітивними порушеннями. 
Відтепер і в Закарпатті стала можливою високоефективна реабілітація когнітивних функцій за світовою методикою. 
Щиро дякуємо МЦ «Нейромед» та Ользі Орел та безцінні знання!

Катерина Погоріляк – лікар клінічний ординатор.
Я була знайома з програмою, знала, що вона є, що вона працює. Але не мала практичного розуміння роботи з пацієнтом. Адже, важливим є можливість спеціалісту індивідуально налаштовувати як необхідні завдання так потрібну складність. ERICA дає надію покращити прогноз на шляху до відновлення функцій. Це чудова програма для допомоги дітям з дислексією, РДУГ, розладами навчання, аутизмом.

Ольга Орел.
ERICA - це програма, що значно підвищує шанси повернути людину після інсульту або ЧМТ до нормального життя. Реабілітація - це не тільки відновлення моторних функцій, а і повернення особистості і її здатності жити самостійно, працювати, підтримувати стосунки. Для цього необхідно реабілітувати когнітивні функції. Під час семінару я побачила живий інтерес, розуміння теми та готовність працювати.

І це далеко не всі відгуки учасників семінару.
Факультет здоровя та фізичного виховання впевнено крокує в своєму розвитку. В найближчому майбутньому наші студенти заплановано прийматимуть учать в подібних сенінарах, навчальних програмах, курсах. 
Разом зі спеціалістами МЦ “Нейромед” ми піднялися на сходину вище в реабілітації.

 
Категорії: