Новини

29.11.2018
541

Вийшов друком черговий номер університетської газети «Погляд» №11 (216)

Вийшов друком черговий номер університетської газети «Погляд» №11 (216)

Листопадовий «Погляд»  ̶ № 11 (216) ̶ до уваги читачів. Цього місяця було багато приводів для святкування. Одна з вагомих дат для всієї нації  ̶ День української писемності та мови, який «Погляд» максимально намагався висвітлити: цікаві заходи на філологічному факультеті (с.3), у підрозділі іноземної філології (с.2), зустріч студентів із письменниками з-за кордону та з різних куточків України (с.6) і про свято українськості в Бухаресті (с.8).

Крім теплої погоди, листопад подарував чимало теплих слів, які лунали на адресу ужнівських ювілярів. Серед них  ̶ Іван Мешко, доктор історичних наук, професор та фундатор економічного факультету, котрий зустрів своє 93-ліття (понад 60 років присвятив альма-матер; с.3); Тарас Ганич, доктор медичних наук, професор та завідувач кафедри факультетської терапії медичного факультету відзначив свої 60 років, (с.4); із подвійною датою народження – Марія Чорній ̶ завідувачка відділу краєзнавчої літератури «Карпатика» Наукової бібліотеки УжНУ (с.5). Цей місяць був багатим на зустрічі з відомими людьми: до нашої книгозбірні завітав другий президент Словацької Республіки Рудольф Шустер разом з іншими поважними гостями (с.2); до Ужгорода на літературну зустріч приїхав Василь Шкляр (с.6). Важливою подією стало відкриття в УжНУ (першої на Закарпатті!) Uzhorod Debate School (с.1). Відбулося й традиційне засідання вченої ради, яке присвятили  впровадженню інноваційних технологій у навчальну та адміністративну діяльності (с.2).

Водночас № 11 (216) університетської газети пропонує читачам замислитися. Зокрема, над  тим, як працює в Україні система журналістської освіти (с.5). Наші представники побували й на тренінгу з користування базою даних Scopus (с.6). Також до УжНУ завітали майбутні абітурієнти з Ужгорода та Мукачева (с.7).

Були й непоправні втрати: пішли із життя Олександр Кирилюк, доцент кафедри алгебри, кандидат фізико-математичних наук; Хома Олексик, професор, кандидат наук, завідувач кафедри та декан факультету міжнародних відносин та Володимир Рибак, доцент кафедри технології машинобудування інженерно-технічного факультету (с.2).

Читайте також, як проводять цікаві пари поза межами університетських аудиторій (с.6), як обирали красунь на різних факультетах (с.7) та як ужнівці тиждень День студента відзначали (с.8).

Повний випуск «Погляду» переглядайте на офіційному сайті Ужгородського національного університету, а також завантажуйте електронну версію видання за покликанням: http://www.uzhnu.edu.ua/uk/cat/university-poglyad/issues. А з кращими публікаціями номера ознайомлюйтеся на сторінці «Погляду» у соціальній мережі Facebook за покликанням: https://www.facebook.com/uzhnu.poglyad 
Редакція «Погляду».

Категорії: