Новини

20.10.2023
732

Вийшла з друку підсумкова колективна монографія «Європейські стратегії розвтку: досвід для України»

Вийшла з друку підсумкова колективна монографія «Європейські стратегії розвтку: досвід для України»

Вийшла з друку підсумкова колективна монографія «Європейські стратегії розвтку: досвід для України», в якій узагальнено результати реалізації проєкту «Транскарпатський центр Жана Моне з дослідження європейських стратегій розвитку в Ужгородському національному університеті» (2020 – 2023 рр.).

Досліджуються концептуальні аспекти динаміки і результативності євроінтеграційного поступу України в умовах російської агресії. Акцентовано увагу на процесах діалектичного розвитку і вироблення безпекової стратегії України та використання досвіду сусідніх країн Карпатського регіону. Здійснено аналіз і узагальнення досвіду країн ЄС з вирішення проблем міграції і демографії, який використовується Україною для мінімізації існуючих викликів у період війни Росії проти України.

Досліджено використання європейських стратегій розвитку у забезпеченні інноваційної спрямованості освіти в контексті сучасних викликів і трендів. На основі аналізу досвіду і практик кращих університетів європейських країн та провідних ЗВО України розроблено проєкт Стратегії розвитку УжНУ на період 2023-2032 рр.

Автори монографії: Артьомов І.В. (керівник авторського колективу), Андрейко В.І., Віднянський С.В., Вовканич І.І., Гладун О.М., Капленко Г.В., Луговий В.І., Малиновська О.А., Месєжніков Г., Руденко О.М., Свєженцева О.І., Слюсаренко О. М., Таланова Ж. В., Тодоров І.Я., Токар П.В.

Монографія видана українською та англійською мовами накладом у 300 примірників, 100 з яких передано у бібліотечний фонд. 

Підсумкова колективна монографія «Європейські стратегії розвтку: досвід для України» 

Категорії: