Новини

19.10.2017
4162

У спорткомплексі УжНУ урочисто відкрили оновлену гімнастичну залу

У спорткомплексі УжНУ урочисто відкрили оновлену гімнастичну залу

До відзначення 72 річниці від дня народження Ужгородського національного університету відбулися кардинальні зміни й в спортивному комплексі вишу. Так, у середу, 19 жовтня, за участі ректора університету Володимира Смоланки, проректорів Олександра Рогача, Ігоря Короля та Дмитра Сойми,  декана факультету здоров’я та фізичного виховання Івана Миронюка та викладачів факультету урочисто відкрили оновлену гімнастичну залу, яка нині відповідає усім європейським стандартам.

Зміни, що відбулися за літній період приголомшливі. Директор спорткомплексу Андрій Курта розповідає, що в приміщенні залу не залишилося й згадки про її колишній стан, адже будівельники провели капітальні роботи з реконструкції та оснащення приміщення.

 

«Можна вважати, що відбувся капітальний ремонт з реконструкцією у цій спортивній залі. Не тільки змінено зовнішній вигляд, але й покращено приміщення та оснащення, що в ньому знаходиться. Стеля та стіни взагалі підлягали реконструкції – були вирівняні гіпсокартоном. Також суттєво змінилася підлога – тут відбулася заміна на спеціальне гімнастичне покриття. Важливим є також момент заміни вікон, адже це не тільки покращення зовнішнього вигляду, але й рух у напрямку енергозбереження – без втрат тепла.  У оновленій залі також замінено дзеркала та прикріплено «станки» - спеціальні перекладини для танцювальних занять. Оснащене місце для перевзування та переодягання студентів, придбано нові лавиці та шафи для зручного зберігання одягу» - розповідає директор спорткомплексу. 

Першими випробувати оновлену залу мали змогу юні гімнастки, які і відкривали урочистості. Після неймовірних виступів маленьких спортсменок усі присутні мали можливість оцінити проведені ремонтні роботи.

«Дуже приємно, що нам вдалося втілити в життя ремонт цієї зали, хоча зізнаюся, це стало можливим завдяки ентузіазму Андрія Андрійовича Курти, який не припиняє оновлювати та вдосконалювати стан спортивного комплексу УжНУ. Наш пріоритет – покращення умов для навчання студентів, для роботи викладачів університету. Майже тридцять років ця спортивна зала слугувала майданчиком для тренувань неймовірної кількості студентів, а нині  - у неї починається нова історія» - зазначив ректор університету Володимир Смоланка.

Декан факультету здоров’я та фізичного виховання Іван Миронюк зазначає, що ця зала постійно навантажена заняттями, тому її оновлення - важливий та необхідний крок. «У малій гімнастичній залі проходять навчання студентів не тільки нашого факультету, але й інших факультетів вишу. Дуже добре, що вдалося покращити умови для них. На сьогоднішній день хороших залів мало, а хороших і доступних – взагалі немає. Тому дуже добре, що в стінах УжНУ відбуваються такі зміни, це дуже важливо».

Опісля оглядин оновленого приміщення керманичі вишу обговорили плани на наступний рік та основні питання, які потребують подальшого вирішення.  

Вероніка Кобаль,

Інформаційно – видавничий центр УжНУ

Категорії: