Новини

22.04.2017
1847

На стоматологічному факультеті УжНУ 20-22 квітня відбулась 6 Міжнародна стоматологічна конференція студентів та молодих вчених

На стоматологічному факультеті УжНУ 20-22 квітня відбулась 6 Міжнародна стоматологічна конференція студентів та молодих вчених

Цього року, як і кожного, стоматологічний факультет організував вже 6 Міжнародну стоматологічну конференцію студентів та молодих вчених на тему: «Актуальні питання науково-практичної стоматології», яка зібрала чимало науковців, студентів та лікарів-стоматологів з усієї України та іноземних гостів.

Так, 20 квітня на стоматологічному факультеті відбувся насичений Симпозіум з дитячої стоматології на тему: «Актуальна практика в дитячій стоматології: європейський вибір, єдиний стоматологічний простір» на якому виступило 13 лекторів професорсько-викладацького складу з вузів стоматологічних факультетів усієї України.

Також, в цей час проходив фінал всеукраїнського конкурсу «Фахівець року» за підтримки компанії 3М ESPE, в якому взяли участь одні з найкращих студентів таких вузів, як Київський медичний університет УАНМ, Одеський Національний медичний університет та стоматологічний факультет УжНУ. Переможцем став Воловодовський Роман студент Київського медичного університету УАНМ. Всі учасники отримали сертифікати та подарунки від фірми 3М ESPE.

 Звичайно не обійшлось без майстер-класів: «Ортопедичне лікування. Новий клас відбиткових матеріалів EXA`lence (VPES). Цементи для постійної фіксації GC »- Ричков Володимир, «Реставрація різця та моляра технікою Д.Лоренцо Ваніні»-Росоха Василь та Бокоч Василь,  які проводились на стоматологічному факультеті у різних навчальних аудиторіях.

21 квітня у ректораті УжНУ відбулась Координаційна рада Асоціації стоматологів України «Про стан та перспективи стоматологічної допомоги в Україні» за підтримки президента АСУ Мазур І.П., на якій були присутні лікарі-стоматологи з усієї України та представник Словаччини проф. Єнча А.

Відбувся в цей час також потужний лекторій, на якому був присутній ректор УжНУ Смоланка В.І, президент АСУ Мазур І.П, декан стоматологічного факультету УжНУ Костенко Є.Я з участю 12 лекторів з України та Словаччини про досягнення в сучасній стоматології.

 В межах конференції проводилась стоматологічна виставка із представленням провідних фірм виробників стоматологічних матеріалів та обладнання.

В цей день на стоматологічному факультеті відбувся майстер-клас для лікарів-стоматологів-ортопедів та зубних техніків «Комплексний естетичний підхід до металокерамічних реставрацій Matchmaker»-Тимофієв С.

Після цього наші гості мали змогу відпочити на гала-вечорі у нічному клубі «Phantom».

 22 квітня відбулася заключна частина конференції – засідання секцій студентів та молодих вчених, на якому було представлено доповіді наукових робіт 23 студентів з усієї України та студентів з Єгипту. Всі учасники отримали сертифікати, а переможці також отримали подарунки від представників різних стоматологічних фірм.

 

Також цього дня проводились такі майстер-класи: «Нові технології в умовно-знімному та знімному протезуванні на дентальних імплантатах» - Леоненко П., «Діоксид цирконію-цифрове планування, вибір конструкції в залежності від клінічної ситуації»- Філіппенкова Л., «Фронтальна реставрація за методикою Style Italiano» - Жуйков А., «Нові протоколи в об’єднаній ендодонтії» - Третьяков С.

 Ельвіра Данко

Категорії: