Новини

04.04.2019
1925

Факультет історії та міжнародних відносин став співорганізатором міжнародної конференції у Кракові

Факультет історії та міжнародних відносин став співорганізатором міжнародної конференції у Кракові

28-29 березня делегація факультету історії та міжнародних відносин у складі доц. Віталія Андрейко, доц. Надії Керецман, доц. Оксани Свєженцевої, доц. Володимира Гуцула та доц. Ганни Мелеганич взяли участь у міжнародній конференції у Кракові на тему “Транскордонна співпраця в Європі: досвід Польщі та України”.

Факультет історії та міжнародних відносин і кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій, зокрема, виступили співорганізаторами цього важливого заходу в рамках поглиблення співпраці з провідним польським навчальним закладом - Академією Ігнатіанум в Кракові.  Заступник декана, доц.,канд. істор. наук Віталій Андрейко виступив з доповіддю «Побудова стійкої системи зовнішньоекономічних зв’язків Чеської та  Словацької Республік: досвід для України».

Начальник відділу міжнародних зв’язків, доц., канд. істор. наук Оксана Свєженцева зацікавила всіх присутніх інформацією про вплив транскордонного співробітництва на академічну мобільність та розвиток освітньо-наукового співробітництва України й Польщі. Доц., канд. політ.  наук Ганна Мелеганич  зазначила про стратегічну роль органів місцевого самоврядування для розвитку транскордонного співробітництва в Україні. А от заступник декана та в.о. завідувача кафедрою археології, етнології та культурології, канд. істор. наук Надія Керецман та  доц., канд. істор. наук Володимир Гуцул зосередили  увагу присутніх  на перспективах польсько-української співпраці в сфері інтелектуального туризму на Закарпатті.

Нагадаємо, що рівно рік тому було підписано двосторонній договір про співпрацю між Ужгородським національним університетом та Академією Ігнатіанум в Кракові і тоді була проведена перша спільна міжнародна конференція в Україні. Крім того, за цей час співпраця набувала нового змісту: академічний обмін, короткотермінове навчання, стажування, спільна підготовка магістрів. Як наслідок, у минулому семестрі четверо студенток спеціальності «Міжнародні відносини» пройшли семестрове навчання у партнерському виші Польщі. 

Наразі активно обговорюється організація  спільної магістратерської програми наших студентів, на основі узгоджених навчальних планів студенти паралельно здобуватимуть освіту в двох університетах, а по завершенню отримують два дипломи – українського та польського зразка. Про старт програми та можливості взяти у ній участь буде  повідомлено пізніше.

Категорії: