Новини

17.07.2019
1625

Декани факультетів УжНУ про успіхи вступної кампанії-2019 (ч. 2)

Декани факультетів УжНУ про успіхи вступної кампанії-2019 (ч. 2)

Кожного дня кількість заяв від вступників збільшується. І чимало з них з пріоритетністю «1». Члени Приймальної комісії зазначають, що на багатьох факультетах заяв від абітурієнтів більше ніж, наприклад, минулого року. Проте підбивати підсумки вступної кампанії ще зарано. Про процес вступної каманії-2019 діляться декани факультетів УжНУ.

Декан економічного факультету Віталій Сержанов: «Цьогорічна кількість заяв є трохи більшою ніж в минулому році, що пов’язано, зокрема, з тим, що абітурієнти усвідомлюють, що саме економічний факультет – не тільки кращий в підготовці економістів в регіоні, але і єдиний підрозділ в УжНУ, яких фахово готує висококваліфікованих спеціалістів в різних сферах саме економічної діяльності. Станом на 17 липня на економічний факультет подано  300 заяв на здобуття ОС «бакалавр» Серед спеціальностей (яких на економічному факультеті 4, які, в свою чергу, поділяються на окремі спеціалізації) найбільшою популярністю користуються: «Фінанси, банківська справа і страхування», «Економіка» та «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність». На ОС Магістр – 205 заяв. Для вступу до магістратури заяви подаються за спеціалізаціями, яких у нас нараховується 8, і всі вони є популярними серед наших абітурієнтів. Найбільшу кількість заяв подано на спеціалізації: «облік, аудит і оподаткування», «митна справа і оціночна діяльність». Скорочений термін навчання (абітурієнти, які вступають до нас після коледжу, на основі диплома молодшого спеціаліста і навчаються в бакалавраті 2 роки) –  36 заяв».

Декан фізичного факультету Володимир Лазур: «Станом на 17 липня маємо більше 200 заяв на ОС «бакалавр» від абітурієнтів на 8 спеціальностей фізичного факультету. Сподіваємося, що кількість зростатиме. Це вже більше ніж у нас було минулого року. Що стосується спеціальностей з «1» пріоритетністю, то минулого року їх було 8, а цього року близько 30. Найпопулярнішою спеціальністю є «Біомедична інженерія», яку ми відкрили в минулому році. Вже маємо на цю спеціальність 60 заяв на 10 державних місць. Непогана ситуація також на спеціальності «Кібербезпека» – маємо 80 заяв, 12 із них з «1» пріоритетністю, а кількість державних місць – 12. Таким чином, заповненими є спеціальності «Телекомунікація», «Кібербезпека», «Біомедична інженерія». На інші спеціальності ще очікуємо вступників. У цілому, ситуація краща ніж в минулому році. Щодо магістратури, то засмучує те, що на спеціальність «Кібербезпека» нам надали тільки 9 державних місць, адже бажаючих значно більше».

Декан математичного факультету Михайло Повідайчик: «На сьогодні на спеціальності математичного факультету освітнього ступеня "бакалавр" надійшло трохи більше 100 заяв. Це дещо менше, ніж минулого року на такий час, але ми сподіваємося, що до нас абітурієнти йдуть цілеспрямовано, оскільки на факультеті можна отримати ґрунтовні знання та стати висококваліфікованим фахівцем. Найбільше заяв надійшло на комп'ютерно-орієнтовані спеціальності – "Прикладна математика" та "Системний аналіз", у трійці лідерів також педагогічна спеціальність "Середня освіта (Математика. Інформатика)". На спеціальності освітнього ступеня "магістр" теж надійшло близько 100 заяв, серед яких, крім наших  випускників бакалаврату, є багато вступників з інших спеціальностей, які йдуть до нас за так званим «перехресним вступом». Зазначу, що на спеціальності математичного факультету цього року ЄВІ з іноземної мови не вимагається. Тож, запрошуємо на навчання на математичний факультет!»

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: