Новини

26.02.2019
661

VII Київський Безпековий Форум для молоді

VII Київський Безпековий Форум для молоді

Студентка 4 курсу факультету Міжнародних економічних відносин, Джуган Ольга, відвідала VII Київський Безпековий Форум для молоді, що відбувався в Києві 21-22 лютого 2019 року. З понад 500 заявок було обрано близько 100 молодих лідерів з усіх регіонів України, а також з Грузії, Німеччини та Польщі обговорили проблеми і виклики, які стоять перед міжнародними організаціями (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Тема цьогорічного Форуму: «Міжнародні організації на роздоріжжі між класицизмом і модернізмом. Альтернативне бачення». 


Спікерами форуму були Прем’єр-міністр України (2014-2016) Арсеній Яценюк, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник директора Центру інформації і документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте, представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу, письменник та телеведучий Віталій Портніков, старший спеціаліст проектів координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх . Висловлені ними думки надихнули всіх учасників форуму на особистий всесторонній розвиток та активну участь в становленні України, як активної участиці всіх міжнародних процесів, в тому числі, в рамках Міжнародних Організацій. 
Ольга коментує : «Протягом двох днів ми працювали в групах над вирішенням наступних завдань : 1-2 сучасних викликів обраної міжнародної організації і шляхи її вирішення, та #10yearsFutureChallengeв рамках якої розглянули перспективу розвитку МО. Наша група займалася Огранізацією з Безпеки та Співробітництва в Європі (ОБСЄ). Я намагалася гідно представити рідний факультет і показати, що освіта в регіонах знаходиться на високому рівні” 
Київський Безпековий Форум для молоді – платформа для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Мета форуму – посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх вміння брати участь у процесі політичного аналізу та розвитку.

 
Категорії: