Новини

12.04.2024
403

У гуртожитку УжНУ №4 обладнали сучасний спортзал

У гуртожитку УжНУ №4 обладнали сучасний спортзал

Спортзал у  студентському гуртожитку існував і раніше, але через незручне розташування на 6-му поверсі його довелося закрити. Цьогоріч з ініціативи коменданта будівлі Юрія Бобика та за підтримки студентської ради було ухвалено рішення відновити атлетичний зал. На першому поверсі знайшлося вільне приміщення – колишній склад. Розташування підходяще та й місця достатньо, а втілення ідеї зайняло не так багато часу – трішки більше одного місяця.

Завдяки підтримці організації МОМ (Міжнародна організація з міграції) у рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу вдалося отримати потрібний спортінвентар. Перенесли сюди й обладнання з попереднього приміщення.

Ще до офіційного відкриття зали біля дверей зібралися студенти, деякі прийшли вже зі змінним взуттям, щоб одразу розпочати займатися. У наші дні піклуватися про своє здоров’я та займатися спортом стало престижно, все більше молоді ходить до спортзалу, адже це не лише про хороше самопочуття, але й про заряд енергії та своєрідна терапія.

«МОМ виділили 42 тисячі гривень на матеріали і передали власне обладнання. Окрім цього університет виділив 82 тис. грн. на виконання ремонтних робіт і закупку додаткових матеріалів», - розповів комендант Юрій Бобик.

На урочисту подію завітали проректор Ігор Король, директор студмістечка Василь Кепич, заступник директора Іван Бурдюх, комендант Юрій Бобик, представники студентської ради і студенти. Під час обговорення вони дійшли до слушної думки – ввести символічну плату для підтримки справності приміщення. Також було вирішено призначити спостерігача, який відповідатиме за стан спортзалу та дотримання порядку. Ці та інші питання будуть розглядатися на зборах студентської ради, де, власне, буде обрано відповідальну особу. Крім того, з міркувань безпеки, рекомендується займатися як мінімум вдвох, щоб уникнути травм і нещасних випадків.

«Цей проєкт позитивно вплине на студентів. Переважна їх кількість хочуть займатися спортом і підтримувати своє фізичне здоров’я. Спортивний майданчик та зал, який, я думаю, не останній у наших планах, будуть активно використовуватися, адже це і їх ініціатива», - зазначив проректор Ігор Король.

Одразу після відкриття мешканці гуртожитку, які пов’язують своє життя зі спортом, оцінили інвентар та прийнялися до тренувань. «Хоч приміщення й не дуже велике, проте тут усього вистачає, найважливіші тренажери є, до цього доводилося займатися на майданчику або в платних спортзалах. Тепер, нарешті, з’явилася можливість робити це прямо тут», - поділився Юрій Сагіров, студент 1 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення».

УжНУ продовжує поліпшувати не тільки умови для навчання, але й для проживання своїх студентів. Як зазначив проректор Ігор Король, планується ще кілька проєктів у майбутньому: «Наразі проводяться ремонтні роботи, тому мешканці вже помічають позитивні зміни. Щодо саморозвитку, то в планах – відкриття молодіжного центру у цьому ж гуртожитку 23-о квітня».

Студенти задоволенні та вже активно випробовують нові атрибути.

 

Валерія Мельник, інформаційно-видавничий центр

Категорії: