Новини

26.07.2014
1490

Півтисячі охочих стати стоматологами

Півтисячі охочих стати стоматологами

Цьогоріч стоматологічний факультет УжНУ лідирує за обсягом державного замовлення серед усіх вишів України, де готують дантистів. Проти минулого року в цього підрозділу вдвічі побільшало безплатних місць – із 7 до 15. Проте зросла й кількість охочих здобути фах стоматолога в Ужгородському університеті.

«Ми вже прийняли 486 заяв від вступників (інформація – на 24 липня. – Авт.), що бажають стати стоматологами. А ліцензійних місць лише 110. Тож конкурс буде непростим. Пройдуть лише найкращі. Крім того, є ще 18 абітурієнтів, які можуть одразу вступити на 2-й курс.  

Ми переконуємося, що стоматологічний факультет обирають кращі з кращих абітурієнтів. До прикладу, нашими потенційними студентами є кілька дітей, що мають максимальну чи майже максимальну кількість балів із профільних предметів. Думаю, цього року, як і минулого, знову заповнимо весь ліцензійний обсяг. Тим паче, що діти хочуть тут навчатися. Постійно телефонують, питають про свою позицію в рейтингу. А частина вже навіть подала оригінали документів», – розповідає член відбіркової комісії Наталія Вацик.

Роман Сов’як
Медіацентр УжНУ