Новини

02.04.2024
1565

Факультети УжНУ відчинили свої двері для майбутніх абітурієнтів

Факультети УжНУ відчинили свої двері для майбутніх абітурієнтів

Щороку в Ужгородському національному університеті відбуваються заходи, завдяки яким майбутні вступники можуть відчути себе студентами УжНУ. Зокрема, це "Дні відкритих дверей" на факультетах вишу, які триватимуть цьогоріч з 2 по 4 квітня. У ці дні всі охочі матимуть можливість відвідати навчальні підрозділи, щоб детальніше ознайомитися зі спеціальностями, а також поспілкуватися зі студентським активом та викладачами.

У вівторок, 2 квітня, приймали гостей: географічний факультет, факультет історії та міжнародних відносин, медичний факультет, факультет туризму та міжнародних комунікацій та філологічний факультет. Лідируючі позиції серед абітурієнтів з року в рік займає медичний факультет. Отож, і для ознайомлення з підрозділом зібралась багато зацівлених – близько 100 старшокласників.

Насамперед учні отримали можливість поспілкуватись із деканом факультету Олександром Болдіжаром, якимй детально розповів про структуру підрозділу, особливості медичних спеціальностей, правила прийому та історію факультету. Проф. Олександр Болдіжар наголосив, що навчання на медичному факультеті підійде далеко не всім. Тож потрібно бути розважливим у своєму виборі й вступати тільки тоді, коли прагнення здобути професію лікаря простимульоване справжнім покликом душі, а не бажанням родини чи іншими причинами.

  Також відвідувачі медичного факультету дізнались про навчання з перших уст від студентського активу. Після ознайомлення з основними моментами навчального процесу, учні  побували на кафедрі фармацевтичних дисциплін та кафедрі анатомії людини та гістології. Крім того, старшокласники відвідали унікальний  симуляційний центр, який обладнаний мультимедійним 3D анатомічним столом Anatomage – передовим медичним інструментом, який дозволяє вивчати людську анатомію в режимі реального часу.

Користується популярністю серед вступників і факультет історії та міжнародних відносин. Передусім учасники “Дня відкритих дверей" познайомились з деканом факультету Віталієм Андрейко, який детально розповів про можливості, які відкриваються перед випускниками підрозділу.

 Надалі для учнів колектив факультету підготував цікаву програму – лекцію “Історія бізнес-невдач, і до чого тут менеджмент та маркетинг” та воркшоп «Міжнародні можливості серед нас». Вікторина ЄВРОКВІЗ (із захоплюючими призами від Інформаційного центру ЄС)". У межах цих заходів відвідувачі факультету знайомились з викладачами та дізнавались нове про спеціальності підрозділу. Також учні поспілкувались зі студентами, які поділились досвідом міжнародної мобільності. Насамкінець для старшокласників організували екскурсію Археологічним музеєм ім. Е. Балагурі та Лабораторією етнології, фольклористики та краєзнавства ім. М. Тиводара.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: