Новини

05.01.2017
2419

«Білі мухи» вкрили ботанічний сад УжНУ

«Білі мухи» вкрили ботанічний сад УжНУ

Новий рік приніс нашому місту неймовірно чарівну атмосферу. Білим покровом огорнулися дерева та будинки, діти щодуху мчать на своїх санчатах з гірок, а дорослі, кваплячись у справах, намагаються хоча б трохи розгледіти цю зимову казку, від якої впродовж попередніх теплих зим уже відвикли. Мороз малює на вікнах дивовижні візерунки, щипає щічки, даруючи ніжний рум’янець,  а також зближує, адже в обіймах і безпечніше, і тепліше.  

У зимову пору хочеться затишку, домашнього тепла і, мабуть, чуда, яке рідко вдається побачити на власні очі. Проте, наше місто сповнене закутків, які вміють дарувати казку... Так на базі Ужгородського національного університету функціонує ботанічний сад, який щосезону дарує неймовірні враження, залишає теплі спогади та вабить постійно повертатись.

Блукаючи нині засніженим садом можна побачити чимало дивовижних екземплярів флори ледь не усього світу. Гості мають змогу насолодитись багряними ягідками  горизонтального кизильника, плоди якого ніби розгублені намистини на сніговому полотні. Кипарисовик горіхоплідний (нитчасто-золотистий) дивує своїми плодами, що ховаються в зелених пасмах, гостролистий падуб, здається, оберігає свої яскраві плоди від снігу, тендітно ховаючи їх між листям.

Проте, це далеко не повний список того, що можна побачити в ботанічному саду цієї зимової пори. Ті, хто шукає натхнення, спокою, прагне залишитись один на один з думками, чи просто у пошуках нових вражень – ботанічний сад запрошує. Новий рік необхідно починати добрими справами, гарними емоціями та відкриттям нових горизонтів. То чому б новий рік не розпочати саме з його відвідин?

Вероніка Кобаль,

Прес-служба УжНУ

 

Категорії: