Новини

25.04.2017
4892

В УжНУ обрали нового голову Студентської ради

В УжНУ обрали нового голову Студентської ради

25 квітня 2017 – важливий день для Ужгородського національного університету, адже нині студенти обирали нового голову Студентської ради.

Для ефективного голосування членами ЦВК було прийнято рішення про створення восьми дільниць, які свою роботу почали з самого ранку. На дільниці №2, що знаходилася в фойє головного корпусу вишу, голосували студенти факультетів іноземної філології, суспільних наук та філологічного, географічного, математичного факультетів.   

Проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король зазначає, що керівництво вишу радо підтримує ініціативу студентів, студентського самоврядування, та готове допомогти у вирішенні усіх питань: «Загальні вибори голови Студради в нас відбуваються вже вдруге. Ми створили в університеті 8 дільниць, які розміщені так, щоб студентам було зручно проголосувати під час перерви, в корпусах, де навчається найбільша  кількість студентів. Голосування йде спокійно, без ексцесів. Керівництво університету не втручається в перебіг голосування, адже нашою метою є вільні вибори. Я переконаний, що новий голова Студради принесе нові методи та форми співпраці».

З самого ранку явка виборців залишала бажати кращого, однак ближче до обіду ситуація покращувалася на кожній з дільниць. Так, в головному корпусі станом на 10 годину найактивнішими виявилися студенти математичного факультету, які віддали понад 70 своїх голосів, наздоганяли їх результати студенти ФІФ, які досягли позначки – 60 голосів. Майже порівну вранці голосували студенти філологічного, географічного факультету та ФСН, які подолали позначку у 25 голосів.

Не сиділи без роботи й члени факультетських виборчих комісій на дільниці №1. Тут проходило голосування економічного, інженерно-технічного, стоматологічного факультетів, Українсько-Угорського навчального інституту та факультету міжнародних економічних відносин. Лідером зі збору виборчих голосів станом на 11 годину був стоматологічний факультет, де проголосувала майже сотня студентів. За ним з мінімальним відривом голосували студенти міжнародних економічних відносин  та економічного факультету. Найменша ж явка виборців була від ІТФ та інституту.

Не пропустив цьогорічні вибори і колишній голова Студради (2013-2014 рр.), студент географічного факультету Олександр Середяк.

«Як свідомому студенту, мені б хотілося віддати свій голос за гідного кандидата, який виконуватиме якісно свою роботу, адже з власного досвіду знаю, що це велика відповідальність та навантаження. Для зваженого рішення я ознайомився з програмами кожного з кандидатів, та обрав для себе фаворита. Звісно, очікувати від  новообраного голови чогось надзвичайного  не варто, однак хочеться бачити цілеспрямованість та зацікавленість у подальшому розвитку студентської ради та студентського сектору загалом».

«Цьогорічні вибори яскраво демонструють, що свідомі студенти є, однак у цілому активність невисока. Хотілося б, аби студенти не давали перепочинку представникам факультетських виборчих дільниць і масово приходили голосувати, адже саме таким чином змінюється наше майбутнє. А щодо кандидатів – то всі претенденти достойні. Попередній голова заклав чудовий фундамент, на якому можна будувати міцну фортецю» - зазначила студентка факультету суспільних наук Ніколет-Юлія Онисько.

Опісля обіду пожвавішали виборці також на інших виборчих дільницях. До прикладу в «зеленому корпусі», що знаходиться за адресою вул. Заньковецької, 49 робили свій вибір студенти факультету історії та міжнародних відносин, інформаційних технологій та юристи. Найбільше виборців було серед студентів ФІТ – більше сотні, представники ж інших факультетів йшли майже порівну – понад 70 голосів.

Не пропустили нагоди взяти участь у голосуванні також студенти медичного факультету №2, яких ще до обіду проголосувало понад 50 осіб. 

У загальному підсумку виявили свою позицію понад дві з половиною тисячі студентів. Перемогу ж здобула Вікторія Микулянець, за яку проголосували 1442 студенти. На другому місці Тарас Гринчак – 703 . На третьому ж місці Павло Величко з результатом 537 голосів.

Вітаємо кандидатів із завершенням виборчих змагань, а Ужгородський національний університет з обранням нового голови Студради. 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Категорії: