Новини

17.11.2023
324

Тематична лекція з нагоди відзначення Всесвітнього дня ГІС

Тематична лекція з нагоди відзначення Всесвітнього дня ГІС

З нагоди відзначення Всесвітнього дня географічних інформаційних систем проведений міжвузівський тематичний захід у вигляді лекції на тему "Програмні засоби для роботи з просторовими даними в ГІС" для студентів географічних спеціальностей Ужгородського національного університету та Мукачівського державного університету.

Лекція була проведена у режимі онлайн, до якої долучилися більше 30 слухачів. Лектор основної частини заходу доц. Василь Лета детально охарактеризував різноманіття та основні функціональні можливості різних спеціалізованих програмних засобів ГІС. Лектори доц. Микола Карабінюк та доц. Руслан Озимко наголосили на важливості ГІС в освітній та науковій діяльності сучасних географів, а також практичне значення застосування сучаних геоінформаційних технологій для виріщення виробничих завдань. 

Захід проведений в рамках планової діяльності студентського наукового гуртка "Проблемно-орієнтована географія, геоекологія та геоінформатика" за підтримки Ради молодих вчених географічного факультету ДВНЗ "УжНУ".

 

Слава Україні!

 

Категорії: