Новини

19.09.2023
381

Географи покращують знання англійської мови на Кіпрі

Географи покращують знання англійської мови на Кіпрі

У рамках міжнародного співробітництва ДВНЗ «УжНУ» з британським партнером, Університетом Центрального Ланкаширу (UCLan) відбулась літня школа з вивчення англійської мови на базі Кіпрського Університету Центрального Ланкаширу (UCLan Cyprus) за участі студентки IV курсу географічного факультету Юлії Ковальчук. 

Завдяки партнерству, учасниці заходу інтенсивно вивчали англійську мову впродовж двох тижнів та вдало поєднували освоєння навчальної програми з ознайомленням із старовинними пам’ятками культури Кіпру.

Учасниця заходу Юлія Ковальчук засвідчує необхідність знання на високому рівні англійської мови для сучасних українських географів, які бажають розвивати освіту та науку на міжнародному рівні. На сьогодні студентка навчається на ОП «Географія» спеціальності 014.07. Середня освіта (Географія). Тому покращення володіння англійської мови відкриває широкі можливості у використанні іноземної спеціалізованої літератури та програмного геоінформаційного забезпечення у подальшій професійній діяльності, що є необхідним для прогресивного вчителя географії. Кожна із учасниць літньої школи мала різні ідеї для урізноманітнення завдань на уроках, тому цим постійно дивували та піднімали настрій викладача. Завдяки пізнавальним інтерактивним методам навчання (ігри, дискусії, діалоги, створення проектів та інше) учасниці засвоїли великий обсяг нового матеріалу та комфортно співпрацювали разом. У процесі навчання найбільший акцент робився саме на розмовну англійську, тому всім доводилось комунікувати в групах чи парах, виконуючи різні проекти, або дискутувати про актуальні на сьогодні теми.

Учасниці літньої школи також підтверджують, що заради такого цікавого досвіду й позитивних емоцій хочеться й надалі вчитись і самовдосконалюватись кожного дня. Щодо розташування університету та гуртожитку – це було найкраще рішення побудувати все поряд. Територія закладу є великою і має місця для відпочинку, в тому числі басейн, волейбольні сітки, м'ячі для різних ігор, настільний теніс і тд. Крім насиченого й різноманітного навчання, університет Ланкаширу дав можливість побачити майже весь Кіпр, відвідати його найгарніші міста, пляжі та познайомитись з культурою острова. Всі учасники наприкінці навчання отримали сертифікат, що засвідчує проходження «B1 Summer English Course 31st of July - 11th of August 2023».

Категорії: