News

01.03.2018
5916

Foreign students of UzhNU blew the minds of the Internet users with a music video "Angels Can’t Fly"

Foreign students of UzhNU blew the minds of the Internet users with a music video "Angels Can’t Fly"

«Angels Can’t Fly», - таку назву отримав музичний кліп авторства ужгородських студентів-іноземців та випускників університету.  Трек був написаний студентом із Зімбабве Габріелем Анаманом, та студенткою з Мальдівських островів Шіфною Фатімою,  режисер відео – випускник медичного факультету УжНУ Арун Мохан. Роль головної героїні виконала ужгородська студентка Юлія Бежинець, також у відео зіграли Тетяна Тимкович,  Христина Щубелка, Мирослав Гондорчин, Михайло Звірич, Євген Щобак, Юрій Фірцак, Микола Ковач  та Микола Удут.

Зйомки кліпу відбувалися восени 2017 року в декількох локаціях, зокрема на  живописних схилах Полонини Руної. Наша розмова – з авторами пісні та  акторами кліпу «Angels Can’t Fly».

 До речі, за декілька днів перегляду в Youtube кліп зібрав близько 70 тисяч переглядів від глядачів зі всього світу.

 

  

Я переглянув кліп і перше, що мені спало на думку, це те, що в ньому багато образів, символів. Що ви хотіли ними сказати?

Габріель Анаман та Шіфна Фатіма: Вам не потрібно бути якоюсь надприродною істотою з крилами, щоб змінити світ. Де б ви не були, ким би ви не були в цей момент, у вас є все що потрібно щоб зробити світ кращим. Тому ми й можемо називатися ангелами. Це те що ми мали на увазі, коли писали пісню. Ангели не можуть літати просто тому, що вони є людьми. Але це не значить що ми не можемо робити надзвичайні речі, які часом приписуються надприроднім істотам.

Юлія Бежинець: В ідею було покладено те, що ангели поміж нас, поміж людей. Ми ніколи не знаємо, хто саме наш ангел охоронець. У  кліпі показано безхатченка й всі розуміють, що це саме він викрав дівчинку, а насправді він і був тим ангелом для неї.

 

 

Коли ви об’єдналися для цього проекту?

Габріель та Шіфна: Ми з Шіфною записали пісню ще 2 роки тому, коли готувалися до конкурсу «Міс медичного факультету», Арун був відео-оператором на цьому заході. Йому пісня дуже сподобалася, і він запропонував зробити відео для неї. Тому ми не випускали аудіо, а зразу зробили відеокліп. Танцівники, Христина Щубелка та Юлія Бежинець також захотіли допомогти нам  у цьому.

Юлія Бежинець: Команда наша складалася з цікавих людей. Безхатченка грав студент медичного факультету Михайло Битлянин. Він пережив цю роль від початку до кінця. Бандитів грали талановиті танцюристи Мирослав Гондорчин, Міша Звірич, Євген Щобак та Юрій Фірцак. Полісмени - Микола Ковач і Микол Удут. Ну і звичайно неперевершена юна акторка Тетяна Тимкович, маму якої зіграла Христина. Багато людей працювало над цим кліпом і всі вони є неймовірно талановиті.

Христина Щубелка: Ми познайомилися ще 4 роки тому з Гебріелом, Аруном, коли вони розпочали своє навчання в УжНУ. Разом ми здружилися і вже з часом виникла ця ідея.

 

Юлія, для тебе це перший досвід зйомок? У відео ти граєш роль у легкому платті, а по кадрах – осіння погода. Не було зимно?

Насправді це не перший мій досвід у відео. Але цей кліп мені по-особливому близький. Завжди мріяла бути акторкою, але склалося життя так, що я вчуся на медичному факультеті. Але все ж, це не заважає мені втілювати свою мрію в життя. Я багато років присвятила співу,  продовжую цим займатися дотепер. Коли я співаю, то ніби лечу.

Так, було досить холодно. Ми фільмували в горах, де ще холодніше, ніж в місті. В Аруна була ідея знімати мене на заході сонця, але, знаєте, трохи змерзнути є за що. Воно було того варте. Арун робив все сам, звичайно, що це складніше, ніж коли працюють декілька операторів. Але ж він професіонал і зробив це неймовірно.

Арун, як давно ти займаєшся відео?

Арун Мохан: Я вже 6 років працюю з фото та відеографією в Україні,  почав цим займатися паралельно зі своїми медичним навчанням, спочатку в Луганську потім в Ужгороді. Я займаюся весільною фотозйомкою, модою, особистими зйомками, а також працюю з музичними відеороликами і короткометражними фільмами. Моя мрія - стати кінорежисером і кінематографістом у художніх фільмах, в Голлівуді. Я вивчав кінематографію і фотографію з навчальних посібників у YouTube, не навчався у кіношколах, тому мені було потрібно 6 років, щоб отримати ті навики, які я зараз маю.

 

Як довго тривав процес зйомок?

Арун Мохан: Пісню я вперше почув 2 роки тому, вона мені дуже сподобалася, але в мене не було потрібного обладнання для зйомок. Тому я працював і заробляв гроші для більш професійного обладнання. Загалом, з препродакшном весь знімальний процес зайняв 3 місяці.

Арун Мохан

 

Кадри у відео дійсно класні! Як ви знімали сцену з кулею?

Арун Мохан: Відповідь на це питання є дещо складною. Я завжди намагаюся робити такі невеличкі, але класні кадри без великого бюджету чи анімації. Щодо власне цього випадку, то я тримав кулю пальцями лівої руки вниз, а правою рукою знімав з камерою, як куля падає. Цей план знімався  у 120 кадрах на секунду і потім уповільнювався.

 

Хто пише музику і слова?

Габріель та Шіфна: Біт до пісні зробив відомий продюсер з Іспанії Lytos.  Ми пишемо нашу власну лірику, з Шіфною ми любимо писати пісні разом. Наразі ми працюємо над 5 додатковими піснями для альбому. Ми нещодавно зрозуміли, що нам потрібно зробити цей альбом для того, щоб більш повно передати наш меседж.

Шіфна, в тебе сильний та проникливий вокал, ти професійно ним займаєшся?

Раніше я грала на деяких шкільних заходах та в шкільній групі, коли була на Мальдівах. Мені подобається грати на піаніно, іноді я співаю. Я слухаю майже всі музичні жанри, але в основному це поп, RnB і хіп-хоп. Я відвідувала кілька занять з вокалу, але зазвичай я просто практикуюся, в основному з друзями. Музика - це саме близьке моєму серцю, і я вважаю, що вона є найкращим ліком для розуму (сміється).

 Де ви записали пісню, хто допомагав на студії?

Габріель та Шіфна: Ми записали пісню тут, в Ужгороді, в студії Rema-X, Денис Нікітін допоміг із записом. Він також чудовий музикант, але тепер в Чернівцях ...

Коли ми можемо чекати нову пісню і відео?

Габріель та Шіфна: У кінці березня ми випустимо нову пісню. Що стосується відео, ще не знаємо.  Ми студенти-медики, і наразі у нас досить щільний графік навчання.

 

Арун Мохан: Кілька режисерів, продюсерів та акторів, які створюють художні фільми в Індії, зв'язалися зі мною після того, як ми опублікували відео.  Вони повідомили,  що зацікавлені в моїй роботі, наразі тривають перемовини. Наступним буде відео про подорожі та документальний фільм, я вже у процесі препродакшну цих проектів.  

Насправді я хочу працювати з режисерами та акторами в Україні, адже я почав займатися кінематографією та фотографією саме в цій прекрасній країні, як стала моєю другою батьківщиною.

 Чи плануєте ви якісь концерти тут, в Закарпатській області?

Габріель та Шіфна: Так, звичайно, і ми згодом точно скажемо, коли вони будуть.

 

Розмову вів Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

 

 

Categories: