Новини

19.04.2018
1750

Факультет туризму та МК відзначив своє п’ятиріччя Привітати ювілярів завітало чимало поважних гостей з інших підрозділів університету, представників міської та обласної влади

Факультет туризму та МК відзначив своє п’ятиріччя
Привітати ювілярів завітало чимало поважних гостей з інших підрозділів університету, представників міської та обласної влади

19 квітня на факультеті туризму та МК урочисто відсвяткували день народження – своє 5-річчя. Чимало поважних гостей завітали на захід, аби особисто привітати ювілярів.

Присутніх вітає Наталія Габчак

Факультет туризму та МК є одним із наймолодших і водночас найуспішніших підрозділів Ужгородського університету. Декан факультету Наталія Габчак усміхнено згадала історію факультету: «Коли озираємося на пройдене, то згадуємо труднощі, які доводилося долати. Серед них – недостатній аудиторний фонд, кадровий голод, котрий позначався навіть на банальному складанні розкладу. Та голос у наших головах переконував: «Ми зможемо!». І змогли!»

Мирослава Лендьел вручає грамоту

Нині 29 кращих педагогів готують тут кваліфікованих спеціалістів, які б могли розвивати туризм не тільки на Закарпатті, а й у близькому та далекому зарубіжжі. «Ми вдячні студентам, що вчаться у нас, викладачам, які їх сумлінно навчають. Я щиро вірю, що нашому молодому колективу до снаги зробити багато великих справ, аби гідно зустріти наступну 10-у річницю! Вітаю усіх!» – підсумувала Наталія Францівна.

Проректор із науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьелнаголосила на злагодженості роботи колективу факультету туризму та МК, що завжди вирізняється ентузіазмом і творчим підходом. «Бажаю вам гарних студентів, нових спеціальностей і натхнення творити. Хай наступна «п’ятирічка» також буде вдалою!» –наголосила Мирослава Олександрівна, після чого нагородила грамотами найкращих викладачів факультету за якісну роботу та внесок у розвиток підрозділу.

Василь Гомонай

Заступник міського голови Василь Гомонайпередав вітання від мера Ужгорода Богдана Андріїва, побажавши факультету процвітання й розвитку, а також вручив почесні нагороди науковцям факультету, які плідно працювали протягом 5 років.

В. о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Михайло Гайдур підкреслив ефективну роботу керівництва факультету туризму та МК: «Вашу працю помітно і чутно далеко за межами Закарпатської області».

Виступає Михайло Гайдур

Ще один гість із ОДА Едуард Маляр (директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства) зауважив, що найбільші успіхи факультету ще попереду, а також висловив сподівання на дальшу співпрацю з підрозділом.

Володимир Росоха

Директор ПГК УжНУ Володимир Росоха подякував усім, хто долучився до заснування факультету туризму та МК і додав, що Наталія Францівна є мудрим керівником, який дуже багато зробив за 5 років. Окрім теплих слів, Володимир Войтехович подарував декану скретч-карту.

Заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Галина Пащукприйняла естафету привітань. Зауважила: «Спільні стіни, спільні коридори – зріднили нас! Тому щиро радію за ваш ювілей, сусіди!».

Святковий торт

На завершення присутні почули вітання від голови профкому факультету туризму та МК, заступника декана з наукової роботи Андрія Мельника, який нагородив грошовими преміями кількох працівників підрозділу.

Музичний подарунок підготувала для рідного факультету першокурсниця Олена Твердовська – самостійно написала й виконала гімн для рідного підрозділу, зірвавши бурю оплесків.

Відтак присутні зробили спільне фото на згадку і, як годиться на дні народженні, поласували смачним тортом, котрий підготувало студентське самоврядування.

У рамках святкування дня народження рідного підрозділу студенти змагалися за Кубок декана з футболу. Спортивне свято об’єднало молодь обох спеціальностей. У підсумку змагань, звичайно, перемогла дружба! А щодо спортивних результатів, то перше місце у запеклій боротьбі виборола збірна команда ІІ курсу (спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»). Трохи поступилася переможцям у майстерності команда першокурсників-туризмознавців. Кращим гравцем було визнано студента ІІ курсу Владислава Сердюка.

Наталія Габчак з переможцями футбольного турніру

На цьому факультеті кажуть, що світ – це книга, а той, хто не подорожує, читає лише одну її сторінку. Ці слова є життєвим кредо студентів підрозділу: «Подорож у свою мрію почну з факультету туризму та МК!».

Віра Лабич,
фото Анастасії Свид
Категорії: