Новини

12.01.2023
113

Вийшов друком черговий випуск фахового збірника наукових праць «Геополітика України – історія і сучасність» 2022 2 (29)

Вийшов друком черговий випуск фахового збірника наукових праць «Геополітика України – історія і сучасність» 2022 2 (29)

Вийшов друком черговий випуск фахового збірника наукових праць «Геополітика України – історія і сучасність» 2022 2 (29) (заснований НН Інститутом євроінтеграційних досліджень – директор к.і.н., доц. Артьомов І.В.). Збірник включено до Переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») за спеціальностями 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та 292 «Міжнародні економічні відносини».

Серед авторів збірника – відомі вчені як із України, так і з країн зарубіжжя. Збірник має вебсайти з українським та англійським інтерфейсом, розміщений на платформі «Наукова періодика України» в Національній бібліотеці України ім. В.І. Вернадського НАН України. Індексується в Index Copernicusта інших наукометричних базах даних. Опублікованим у ньому матеріалам присвоюється міжнародний цифровий індекс DOIЗбірник виходить двічі на рік.

Пропонований випуск широко розкриває тему нових геополітичних реалій та внутрішньої ситуації в Україні, які спричинені повномасштабною війною РФ проти України. Сутність цієї ситуації полягає в тому, що український народ і його ЗСУ демонструють небачений у 21 ст. героїзм народу у боротьбі проти агресора. Саме війна і все, що відбувається в Україні і навколо неї після 24 лютого 2022 року, змінило не лише обличчя української нації і усієї цивілізації, а й світопорядок, світову політичну систему. І в новому світі незаперечними є вплив, роль і нове суб’єктне місце України.

У збірнику користувач має змогу ознайомитися з результатами наукових досліджень науковців Ужгородського національного університету та інших провідних вишів, серед яких: доктор історичних наук, професор Володимир Сергійчук, доктор економічних наук, професор Леся Газуда, доктор історичних наук, професор Іван Вовканич, кандидат історичних наук, доцент Ігор Шніцер, доктор наук з державного управління, професор Іван Черленяк, кандидат медичних наук Василь Черленяк, доктор історичних наук, доцент Наталія Радченко, кандидат політичних наук, доцент Алла Гірман, кандидат історичних наук, доцент Юрій Мателешко, доктор економічних наук, професор Василь Збарський, доктор економічних наук, професор Микола Талавиря, кандидат економічних наук, доцент Анатолій Остапчук, кандидат соціологічних наук, доцент Петро Токар та ін.

Детальніше можна ознайомитися за посиланням http://geopolitics-of-ukraine.uzhnu.edu.ua/issue/current

 

 

ННІ євроінтеграційних досліджень

Категорії: