Новини

11.08.2014
3256

В УжНУ завершили зарахування на місця державного замовлення

В УжНУ завершили зарахування на місця державного замовлення

У виші завершилася третя хвиля зарахування вступників. Учора, 10 серпня, до 18 години абітурієнти мали змогу подати оригінали документів на обрану спеціальність. Сьогодні всі ВНЗ України повинні видати накази про зарахування на бюджетні місця студентів, переліки яких після 15-ї години були оприлюднені на стендах приймальних комісій, а також на сайтах вишів. Тож УжНУ за результатами трьох хвиль завершив зарахування на місця держзамовлення.

Під час засідання Приймальної комісії ректор УжНУ Володимир Смоланка подякував її працівникам, а також відбірковим комісіям факультетів за оперативну і якісну роботу під час вступної кампанії.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Петро Горват пояснив, що через специфіку роботи системи ЄДЕБО остаточні результати дещо затрималися: база блокувала у списках осіб, які ще десь навчаються.

«Приймальній комісії довелося багато телефонувати до інших вишів, аби з’ясувати, що це неактивні студенти, які не завершили навчання. Протягом дня ці питання були вирішені. Практично всі, хто мав право до нас потрапити, потрапив. Ми повністю виконали всі процедури, накази оприлюднені», – розповідає Петро Горват.

Щодо зарахування вступників на ОКР «спеціаліст» і «магістр» на основі ОКР «бакалавр», то до 18 серпня триває процедура із зарахування їх на стаціонарну форму навчання. Уже повністю сформовані накази для зарахування на держзамовлення студентів-заочників. До завершення дня підготують відповідні накази й для зарахування контрактників, розповів під час засідання Петро Горват.

Коментар голови Приймальної комісії, ректора університету Володимира Смоланки – у нашому відео.

 

Наталія Каралкіна
Фото та відео Романа Сов’яка
Медіацентр УжНУ