Новини

18.07.2014
1412

УжНУ спільно з литовським вишем реалізуватиме програму подвійних дипломів

УжНУ спільно з литовським вишем реалізуватиме програму подвійних дипломів

Дводенний візит делегації Університету Вітовта Великого (місто Каунас, Литва) до УжНУ, про який Медіацентр повідомляв раніше, народив чимало спільних ідей, які виникли у представників обох вишів під час робочих зустрічей.

Двоє поважних гостей – заступник декана факультету природничих наук, доцент Сауліус Міцкевічіус та декан факультету інформатики, доцент Артурас Міцкус, які прибули до УжНУ, мають намір реалізовувати спільно з УжНУ програму подвійних дипломів. Представники вишів домовилися порівняти програми різних спеціальностей природничих і суспільних наук, аби здійснити перші спроби подвійного  навчання. Студенти два семестри навчатимуться в одному виші, два — в іншому.

Під час робочих зустрічей в УжНУ було обговорено чимало проектів, у яких університети можуть спільно брати участь. Йдеться про “Горизонт-2010”, “NPI”, Еразмус+” тощо. Закордонні гості домовилися першочергово спробувати спільні проекти з науковцями біологічного і фізичного факультетів УжНУ. Також представники литовського вишу зацікавлені у співпраці з ботанічним садом і проведенні навчальних практик їхніх студентів на біологічній базі “Колочава”.

Докладніше про враження закордонних гостей і підсумки робочих зустрічей — у відеосюжеті.

 

Наталія Каралкіна
Відео Роберта Паппа
Медіацентр УжНУ