Новини

01.04.2022
1035

УжНУ, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА та Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти уклали меморандум

УжНУ, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА та Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти уклали меморандум

У п’ятницю, 1 квітня,  Ужгородський національний університет разом з департаментом освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації і Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти стали підписантами меморандуму  про співпрацю. Предметом меморандуму є взаємодія і співпраця з метою активізації та удосконалення навчальної діяльності та поліпшення умов надання освітніх послуг, ефективного професійного розвитку педагогів; координації, розвитку та оцінювання навчальних програм і процесу навчання; мобілізація, розподіл та ефективне використання  освітніх ресурсів.

Проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король наголошує: «Наша співпраця у сфері освіти та науки відбуватиметься з метою ефективного використання спільних можливостей щодо сприяння розвитку наукового та інноваційного потенціалу. Зокрема, ми спільними зусиллями організовуватимемо курси з підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти, початкової та дошкільної освіти. Ужгородський національний університет вже розпочав цю роботу і провів перші курси для вчителів початкових шкіл. Ці курси отримали гарні відгуки від учасників завдяки залученню кращих працівників як університету, так і провідних фахівців з початкової освіти України. Зараз завдяки співпраці наша діяльність розгорнеться ще більш потужно й масштабно. 

Вже з наступного тижня ми починаємо проводити нові курси з підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти, початкової та дошкільної освіти у рамках нашого співробітництва. Крім того, будуть проведені курси для керівників таких закладів. Курси будуть максимально практичними. Ми розглядатимемо такі актуальні питання сьогодення як дистанційне навчання, адаптація до нових умов, психологічні та соціальні аспекти навчання в умовах воєнного стану. Тому ми впевнені, що курси користуватимуться популярністю і будуть корисними для їх учасників. 

Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти має великий досвід у цій сфері. І ми впевнені, що така синергія трьох інституцій дасть високі результати. Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, через бойові дії у м. Краматорськ, наразі розміщується в Ужгороді. Ми допомагаємо інституту, зокрема, забезпечимо колектив приміщеннями та умовами для роботи, працівники інституту разом з науково-педагогічними працівниками УжНУ будуть залучені до проведення курсів».

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: