Новини

12.09.2023
562

УжНУ співпрацюватиме із громадською організацією «Зелений Варош»

УжНУ співпрацюватиме із громадською організацією «Зелений Варош»

У вівторок, 12 вересня, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Ужгородським національним університетом та громадською організацією «Зелений Варош». Документ підписали ректор УжНУ Володимир Смоланка та голова Правління ГО «Зелений Варош» Анна Сабадош. На зустрічі також була присутня директор Центру інновацій та розвитку УжНУ Альона Алмашій. Центр інновацій та розвитку УжНУ став ініціатором підписання меморандуму та встановлення сортувальних баків в УжНУ. 

Метою меморандуму є всебічне і цілеспрямоване сприяння реалізації державних програм та інвестиційних проєктів в області, регіональному та місцевому розвитку  територій і громад Закарпаття а також подальше зміцнення і впровадження реформ, збереження природніх ресурсів та навколишнього середовища, що базуються на європейських принципах та підходах, - на платформі обʼєднання організаційно-управлінських, навчально-методичних, інформаційних та інших ресурсів.

У меморандумі сторони окреслили  основні напрямки співпраці. Серед них - проведення та участь у спільних заходах з метою активізації розуміння актуальності захисту природного середовища, переходу на кругову економіку та впровадження екологічних проєктів спрямованих на розвиток регіону. Серед пріоритетів -  підтримка та методичний супровід в реалізації державних програм та пріоритетних проєктів області що стосуються сфери захисту та збереження природних ресурсів й довкілля задля підвищення екологічної свідомості населення.

Також серед напрямків співпраці - підвищення регіональної конкурентоспроможності Закарпаття та комплексної спроможності територіальних громад серед регіонів України та країн ЄС – при безумовному забезпеченні принципів і підходів сталого розвитку територій.

 

 

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: