Новини

11.04.2018
2187

Студенти УжНУ отримали унікальну нагоду поспілкуватися із представниками посольства Великої Британії в Україні

Студенти УжНУ отримали унікальну нагоду поспілкуватися із представниками посольства Великої Британії в Україні

У вівторок, 10 квітня, до Ужгородського національного університету завітали поважні гості: перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Роберт Уртуйсен Дюнн, представниця міністерства з питань міжнародного розвитку при Посольстві Рейчел Вільямс та координатор проектів відділу політики, економіки та зв’язків із громадськістю Посольства Світлана Яворська, які подарували студентам можливість дізнатися з перших вуст про дипломатичну роботу та її особливості, а також про Велику Британію та її стосунки з Україною.

Зустріч розпочав професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, директор Центру міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції УжНУ Ігор Тодоров, який запропонував студентам обирати вектор для розмови та ставити питання, які цікавлять саме їх.

Так, студенти УжНУ розпочали із загальних питань, які стосувалися роботи дипломатів у Великій Британії та власний досвід гостей. Роберт та Рейчел розповіли студентам, що саме їх приваблює та надихає. Перш за все, відзначають британські представники – можливість подорожувати та знайомитися із новими людьми та культурами. Роб розповідає, що, на жаль, у Великобританії мало хто знає про Україну, її розташування та особливості, однак у світлі останніх новин ситуація трохи змінилася. «Особисто я нічого не знав про Україну поки не пішов до школи, звісно на уроках географії я дізнався де вона знаходиться, але нічого конкретного не уявляв. Нині я працюю в Києві, і Україна мені дуже подобається. Сьогодні ми далеко від столиці, і ваше місто знаходиться близько до кордонів з сусідніми державами, і відчутній їхній вплив, однак точно зрозуміло, що ми саме в Україні – і я зараз не про стан доріг» - жартує перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Роберт Уртуйсен Дюнн.

Окрім загальних питань студенти чимало уваги звертали на стосунки України та Росії, а також Великої Британії та Росії. Так, Роб розповів присутнім, що до приїзду в Україну три роки працював в Росії, і нині може точно заявити, що там відсутня демократія: «Там існує один порядок та правила, ніхто не може вільно висловлювати свою думку. Я з певною цікавістю спостерігав за цими процесами, і в Україні, на щастя, такого не зустрів. Влада Росії тримає під повним контролем усе населення, і намагається маніпулювати світом через дезінформацію, пропаганду та зовнішні ЗМІ. Звісно, не існує ідеальних країн, але Росія не хоче грати за міжнародними «правилами», які регулюють взаємини, і яких дотримуються всі інші».

Студенти УжНУ також цікавилися королівською родиною, ставленням британців до знатної родини, розповідали гостям про гострі проблеми сьогодення для нашої країни, а на завершення дізналися від представників Посольства про різноманітні освітні програми, які дають можливість навчатися у Великій Британії.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Категорії: