Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-географи ознайомлюють школярів зі своїм факультетом

У планах – продовжити профорієнтацію не лише в школах Ужгорода, а й у районах

0 1 047
Студенти-географи ознайомлюють школярів зі своїм факультетом
Студенти-географи ознайомлюють школярів зі своїм факультетом
Студенти географічного факультету УжНУ провадять профорієнтаційну роботу в школах Ужгорода. Мета відвідин навчальних закладів – ознайомлення потенційних абітурієнтів з освітнім процесом у виші та надання якомога докладнішої інформації про факультет.

Робота тривала 2 тижні. За цей час активісти геофаку – голова НТСА Юрій Бисага, очільник студради Олександр Середяк та п’ятикурсниця Каміла Черяник – побували в чотирьох школах. Вони розповіли учням про навчання й наукову діяльність на своєму факультеті, студентське самоврядування, дозвілля, спортивне життя тощо. Студенти-географи охоче відповіли на безліч запитань, які виникли в учнів після презентації, ділилися враженнями й досвідом, здобутим за час навчання в університеті.
 

Студенти-географи ознайомлюють школярів зі своїм факультетом

Юрій Бисага

Хто, як не студент, найкраще передасть усі тонкощі студентського життя, переконаний Юрій Бисага: «Для нас було важливо, щоб учні без жодних побоювань розпитували про все, що їх цікавить стосовно викладачів, дисциплін, розкладу занять, іспитів. Саме студенти якнайкраще зрозуміють школярів, які стоять перед вибором майбутньої професії: кожен із нас пам’ятає час, коли доводилося визначитися, на який факультет вступити, де навчатися, ким стати; як хвилювалися, щоб не схибити.

Учні усвідомлювали, що перед ними студенти, а не викладачі, тому почувалися більш розкуто й вільно. Запитань виникало дуже багато: і про геофак, і про весь університет, і про кількість пар, і про складність навчання. Одне з найважливіших – працевлаштування. Намагалися не відповідати абстрактно, а наводили, як приклад, наших успішних випускників та місця їхньої роботи».
 

Студенти-географи ознайомлюють школярів зі своїм факультетом

Каміла Черяник

Про неабияку зацікавленість школярів розповіла й Каміла Черяник: «Учні слухали нас захоплено, підтримували активний діалог. Особливо їх вразили розповіді про наші навчальні практики, адже на геофаку вони здебільшого проходять як ознайомчі екскурсії, поїздки пам’ятними місцями та заповідниками. Я вважаю, що коли профорієнтаційну роботу проводять самі студенти, то вона є більш ефективною і продуктивною».

У планах студентів географічного факультету – продовжити профорієнтацію не лише в школах Ужгорода, а й у районах.

Оксана Пітра
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.