Новини

11.04.2022
767

«Соціально-психологічні травми у період війни та пост-війни».

«Соціально-психологічні травми у період війни та пост-війни».

11 квітня 2022 р. о 15 год. на платформі  Google Meet  відбудеться відкрита лекція Ольги Миколаївни Кочубейник, доктора психологічних наук, провідного наукового співробітника лабораторії психології політико-правових відносин, старшого наукового співробітника Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, лауреата Державної премії у галузі науки і техніки (2019 р) з теми: «Соціально-психологічні травми у період війни та пост-війни».

У межах лекції слухачам буде запроновано соціально-психологічний аналіз травмівних ситуацій, спричинених війною, представлено  феноменологію специфічних травмувань, що можуть зачіпати окремі категорії населення, та регістри індивідуальних реагувань на травми війни. Зокрема, йтиметься про  психологічний стан біженців та пов’язані із цим станом травматизації, про травматизацію приватності та переживання  втрати домівки, особливості дитячих реагувань на війну та проблеми  діагностування  травмівних порушень у дітей,  про травми належності, пов’язані з втратою стосунків та близьких контактів, а також про граничні екзистенційні фрустрації, спричинені усвідомленням крихкості життя та світу загалом.

У лекції обговорюватимуться соціально-психологічні аспекти пост-війни  та складності повернення до мирного життя й передбачувані запити на психологічну допомогу.

 

Просимо заповнити онлайн-форму для підтвердження готовності взяти участь у запланованому заході: https://forms.gle/d3jkRCzXAALyVPhXA

Для входу на лекцію скористайтесь покликанням:

meet.google.com/wix-kiae-cxh

Категорії: