Новини

26.02.2015
4186

Реорганізація в УжНУ: об’єднання факультетів юридичного спрямування

Реорганізація в УжНУ: об’єднання факультетів юридичного спрямування

Вчена рада Ужгородського національного університету прийняла рішення про реорганізацію двох факультетів – юридичного та факультету європейського права і правознавства. Відтак, згідно з рішенням Вченої ради, ці факультети об’єднано та створено на базі існуючих кафедр єдиний структурний підрозділ зі збереженням назви «юридичний факультет УжНУ».

Відповідне рішення було прийнято на основі рекомендації спеціальної робочої комісії із реструктуризації підрозділів університету, що створена наказом ректора 22 травня минулого року. Комісія вивчала доцільність існування двох окремих факультетів єдиного напряму – «правознавство» та прийняла рішення про необхідність їх злиття одноголосно. До роботи комісії буди залучені провідні фахівці обох факультетів юридичного спрямування.

До нинішнього дня, як зазначив ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка  обидва факультети працювали за єдиною ліцензією Міністерства освіти та науки, і хоча факультет європейського права і правознавства впровадив спеціалізацію на поглиблене вивчення саме європейського права, а також окремо готував спеціалістів напряму «міжнародне право», практично діяльність двох факультетів була розмежована організаційно та значною мірою дублювалася.

Як повідомив ректор УжНУ, проф. Володимир Смоланка, в.о. декана юридичного факультету УжНУ призначено доктора юридичних наук, професора Ярослава Володимировича Лазура. Натомість в.о. проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ призначено доктора біологічних наук, професора Фекету Володимира Петровича.

Крім того, прийнято ще кілька рішень про реорганізацію структури університету з метою оптимізувати управлінську складову, ліквідувати неефективні підрозділи. Це не призведе до збільшення штатних одиниць, адже йдеться тільки про внутрішнє переміщення наявних штатів.

Окрім змін всередині певних структурних одиниць ліквідовано два об’єкти - ННІ лінгвістики і міжкультурної комунікації, що після створення фактично не розпочинав роботу, а також відділ з комерціалізації об’єктів права, який дублює дальність науково-дослідної частини.

 

 Відділ зв'язків із громадськістю УжНУ

 

Категорії: