Новини

04.10.2022
138

ПЕРШОКУРСНИКИ-КУЛЬТУРОЛОГИ РОЗПОЧАЛИ ЗНАЙОМСТВО ІЗ ЗАКЛАДАМИ КУЛЬТУРИ ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ

ПЕРШОКУРСНИКИ-КУЛЬТУРОЛОГИ РОЗПОЧАЛИ ЗНАЙОМСТВО ІЗ ЗАКЛАДАМИ КУЛЬТУРИ ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ

Доброю традицією факультету історії та міжнародних відносин є організація цікавих позааудиторних заходів для студентів: екскурсій, виставок, концертів, вистав. Для майбутніх культурологів – це ще й чудова нагода ближче познайомитись із специфікою діяльності закладів культури нашого краю. Тож першокурсники разом з доц. Тетяною Росул розпочали «новий сезон» відвідуванням Закарпатської обласної філармонії. 2 жовтня тут відбувся концерт фестивалю «Музичне сузір’я Закарпаття», присвячений 80-річному ювілею нашого славного земляка, Героя України, лауреата Національної премії імені Т.Шевченка Євгена Станковича.

Звичайно, часові рамки концерту не дозволили осягнути всю спадщину митця, що налічує понад півтисячі опусів, проте, програма вечора була насиченою і різножанровою. Прозвучали частини з Літургії, «Елегія пам’яті С.Людкевича», «Урочиста увертюра», фрагменти з фольк-опери «Цвіт папороті» та частини із Симфонії №3 для читця, хору і оркестру на вірші П.Тичини «Я стверджуюсь». Культурологи познайомились з провідними виконавськими колективами краю – камерним хором «Cantus», камерним і симфонічним оркестрами, заслуженим закарпатським народним хором. 

Унікальна творча атмосфера, яскраві враження, неймовірні емоції, чудові твори і виконання – все це надовго запам'яталося студентам та мотивувало їх до відвідування наступних мистецьких заходів.

 

Категорії: