Новини

11.11.2013
2137

Наші аспіранти здобули академічні стипендії Президента й М. Грушевського

Наші аспіранти здобули академічні стипендії Президента й М. Грушевського

Аспірантам другого курсу денної форми навчання — Віталієві Дацюку та Оксані Кичак – призначені академічні стипендії Президента України, а також імені М. С. Грушевського.

Згідно з положенням про порядок призначення академічних стипендій Президента України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 1994 року № 744, стипендіатом від УжНУ став Віталій Дацюк, який навчається в аспірантурі за спеціальністю "кримінальне право і кримінологія, кримінально-виконавче право” (12.00.08).

Тим часом Оксана Кичак, яка навчається в аспірантурі за спеціальністю "всесвітня історія” (07.00.02) буде отримувати стипендію відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 209 "Про академічну стипендію імені М. С. Грушевського для студентів та аспірантів вищих навчальних закладів”

Аспірантуру в УжНУ сьогодні здобувають 268 осіб. «Щорічно, відповідно до наказів та листів Міністерства освіти і науки України щодо призначення академічних та іменних стипендій Президента, Кабінету Міністрів подають пропозиції від УжНУ відповідно до квоти. Квота становить не більше двох кандидатур з кількості аспірантів. Наш університет має щорічно як мінімум одного стипендіата», — розповідає завідувач відділу аспірантури та докторантури Марія Іванова.

Згідно з документом, Оксана Кичак отримує стипендію від 24 жовтня, а Віталій Дацюк — від 4 листопада. Стипендії призначені на 2013–2014 навчальний рік.

Поздоровляємо стипендіатів, пишаємося ними й бажаємо нових перемог!

А Віталія Дацюка щиро вітаємо ще й з блискучим успіхом на Міжнародному форумі «Майбутнє вищої освіти в країнах Східного партнерства. Корупція в університетах». Завдяки впевненому виступу на конференції і ґрунтовній статті «Перспективи дистанційної освіти та віртуальних університетів в Україні (з досвіду Ужгородського національного університету)» наш аспірант здобув право з 31 січня до 9 лютого наступного року взяти участь у міжнародному проекті, який відбудеться в столиці Естонії – місті Таллінні. Приємну новину повідомив сайт Молодіжної громадської організації «Центр Демократичного Відродження».