Новини

06.12.2019
1937

На кафедрі військової підготовки УжНУ святкували День Збройних сил України

На кафедрі військової підготовки УжНУ святкували День Збройних сил України

Збройні сили України захищають незалежність, територіальну цілісність та недоторканість нашої Батьківщини, стримують будь-яку збройну агресію проти нашої держави, охороняють повітряний та підводний простори України. У п’ятницю, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня 26 років тому ВРУ ухвалила Закон України "Про Збройні сили України", яким встановлювалося це свято.Цього дня у конференц-залі УжНУ студенти, випускники викладачі та гості кафедри військової підготовки зібралися разом, щоб відсвяткувати 26-річницю Збройних сил України. 

«У військовій присязі є святі слова, які переконливо визначають роль і значення національного війська: «Служити українському народові». Діти народу, українські воїни, виступають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння  народу – найвища честь, покликання і обов’язок. День Збройних сил України – це данина тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю і незалежність України. З відчуттям глибокої шани і вдячності щиро вітаю військових, хай залишаються під надійним захистом ваші сім’ї та весь український народ. Також вітаю всіх молодих захисників Батьківщини, які зараз опановують майстерність у військовій справі. Від вас залежить суверенітет нашої держави, мир і спокій українського народу. Беріть приклад зі своїх славетних попередників, які зберегли Україну для нас і доручили цю непросту справу вам», – звернувся до присутніх завідувач кафедри військової підготовки, полковник запасу Василь Олійник. 

Долучився до вітань проректор Ігор Король: «26 років тому я знаходився, навчався там, де знаходиться наш сьогоднішній ворог. І ябачив, як вони дрейфували від показної дружби до несприйняття української суверенності. У 2014 році, коли розпочались буремні події, ми відкрили військові кафедру, тому що університет, як і кожний свідомий громадянин, зробив усе, що від нього залежить, щоб підтримати свою країну і армію. І наша військова кафедра є кузнею для всіх силових структур України. Ми стараємося якнайкраще підготувати наших студентів, щоб вони ставали справжніми фахівцями. Я знаю, що чимало і викладачів, і випускників кафедри воювали на Сході України. Вітаю вас зі святом і бажаю робити якнайкраще свою роботу, ставати успішними, а ми вас будемо підтримувати й гордитися вами!» 

Перед студентами виступили випускники кафедри військової підготовки, які після закінчення вирішили пов’язати своє життя з військовою справою, працюють у органах безпеки. Випускники поділилися своїм досвідом та розповіли про можливості, які для них відкрилася після здобуття освіти на військовій кафедрі. 

 

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: