Новини

12.09.2019
1684

«Моя професія дає значні можливості для самореалізації» – переконаний студент-першокурсник спеціальності «фізична терапія, ерготерапія» Ярослав Петрівський

«Моя професія дає значні можливості для самореалізації» – переконаний студент-першокурсник спеціальності «фізична терапія, ерготерапія» Ярослав Петрівський

Вже завершується другий тиждень навчання в університеті. Особливим він є для студентів-першокурсників, адже це зовсім новий досвід, який запам’ятовується на все життя. Ми продовжуємо серію експрес-інтерв’ю із першокурсниками розмовою із студентом спеціальності «фізична терапія, ерготерапія» Ярославом Петрівським

 

Як тобі навчання в університеті, чи познайомився вже з усіма сокурсниками?

В нас великий курс – 78 осіб, тому ще з усіма не встиг познайомитися, особливо враховуючи те, що лише два тижні навчання пройшло.  Але студенти цікаві, в нас є чимало спільних інтересів.

Не важко звикати до навчання в університеті після школи?

Звикати не важко, враховуючи те, що в 11 класі я відвідував додаткові заняття, щоб добре скласти ЗНО. Вони в мене були по півтори години, тому я був більше ознайомлений із стилем ведення занять тут, в університеті. В школі було 7 уроків, у нас тут переважно 4 заняття, це приблизно 8 уроків, тому в перші дні відчувалася втома, але потім вже почав звикати до графіку.

Що тебе зацікавило в твоїй спеціальності, чому ти обрав саме її?

Передусім вона дає значні можливості для самореалізації. Наприклад після бакалаврату я вже зможу працювати масажистом, а після магістратури – працювати в реабілітаційних центрах. Думаю що це дуже перспективна спеціальність.

Вас уже поділили на навчальні групи?

В нас будуть 3 великі групи і 6 підгруп, це нам допоможе ближче познайомитися та ефективніше навчатися. Також у перші дні нам розповіли про навчальні практики, які відбуваються закордоном, зокрема у Словаччині, розповіли про можливості працевлаштування за спеціальністю.

Чи виправдалися твої очікування від спеціальності, методики навчання  на факультеті?

Коли я прийшов до університету, я був приємно здивований якістю навчання, підходом. Сподіваюсь що так і буде надалі. Після закінчення університету я б хотів передусім набратись більше  практичного досвіду, а потім вже відкрити власну справу, реабілітаційний центр, адже в Україні, а Закарпатті та Ужгороді їх є небагато, і ця сфера має серйозні перспективи росту.

 

 

розмову  вів

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

 

 

 

 

 

 

Категорії: