Новини

10.03.2023
771

Молодіжний обмін “Lens towards the future”

Молодіжний обмін “Lens towards the future”

З 24 лютого по 2 березня 2023 р., у місті Жешув, Польща, відбувся черговий молодіжний обмін “Lens towards the future”. Дана інтерактивна 5-денна програма (+2 дні для прибуття та від'їзду) орієнтована на розвиток мовних, міжкультурних та медійних навичок. Студентки факультетів історії та міжнародних відносин, іноземної філології, здоров’я та фізичного виховання та міжнародних економічних відносин, скористалися пропонованими можливостями на всі 100%!

Мошкола Віталія: “Це, справді, дуже цінний досвід у житті кожної з нас. Щодня ми розвивалися, спілкувалися, і тим самим, покращували знання англійської мови. Ми пізнавали місто, грали у цікаві ігри, мали колоритні вечори з національними танцями і співами. Цього разу INPRO підготували для нас програму пов‘язану з фотографіями. Ми мали робити фото пов’язані із соціальними проблемами. Потім, у день перед від’їздом, ми ніби побували у фільмі, бо ця виставка, з нашими фото - це суцільне задоволення для очей.

Ця поїздка закарбується у пам‘яті, а головне, у серці навіки! Erasmus+ це програма можливостей та цікавостей. Україна, Словаччина, Угорщина, Польща на тиждень об‘єдналися, стали одною великою Erasmus Family”.

 Міська Ратуша Жешува

 

Студентки відвідали найсучаснішу туристичну атракцію Жешува - підземний маршрут “Жешувські пивниці” завдовжки 369 метрів. На початку маршруту дівчата переглянули анімоване відео про історію міста і дізнались чому в центрі міста знаходиться старовинна криниця XVI ст., заглянувши до якої видномонумент жаби “Ропухи”. ЇЇ глибина складає близько 30 метрів, та в давні часи вона була основним джерелом води для місцевих жителів. 

Криниця XVI ст. на площі Ринок у Жешуві

 

Далі проходили численні квести, завдання та ігри, таким чином легше, краще та якісніше засвоїли інформацію та весело провели з командою час. Були активізовані всі типи пам’яті: зорова, слухова й рухова.

 

Студентки на екскурсії  у “Жешувських пивницях”

 

Після захоплюючої подорожі, знову прогулялись містом, і кожен мав можливість спробувати зіграти на піаніно, на міській ратуші Жешува.

 

Піаніно на площі Ринок у Жешуві


В один із активних днів, взяли участь у воркшопі, на якому мали зробити завдання, підготувати маленькі проекти, які відповідають чотирьом типам контенту: мистецтво, наука, реклама та маніпуляція.

Участь у воркшопі

 

Увесь понеділок майстрині займались креативом: створювали професійні фото за всіма вимогами та критеріями! А найголовніше, кожна фотографія мала велику мету, що охоплювала одну (або декілька) із цілей сталого розвитку (ЦСР). Завданням було навчитися створювати красу, при цьому звертати увагу глядачів на актуальні проблеми людства. Готували свої проекти від зняття фотографій і їх редагування, до форматування і вклеювання на полотно і оформлення у рамки.

Підготовка проектів

 

Презентувати свої творіння могли у перший день весни, ввечері, на Вернісажі. Були запрошені студенти, аматори, критики, професіонали створення фотографій, а також, просто зацікавлені у мистецтві фотографії люди.

Презентація проектів на Вернісажі

Загальне фото всіх учасників міжкультурного обміну з їхніми роботами у Vernissage day

 

Отже, цей тиждень став для учасниць незабутнім, адже багато було пережито разом. Незважаючи на такий короткий проміжок часу, дівчата швидко потоваришували і змогли разом гідно представити Україну.

 

Міжкультурний вечір

 

Також, варто наголосити, що нещодавно відкрився набір на новий молодіжний обмін, у Жешув. 

Тож слідкуйте за анонсами, не зволікайте, подорожуйте, і як казав Тарас Григорович Шевченко: "Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь..."! 

 

Ляшенко Катерина,

студентка факультету історії та міжнародних відносин

 

Категорії: