Новини

13.09.2019
1423

Студент факультету історії та міжнародних відносин Михайло Лесів: «Ми повинні вивчати й знати історію, щоб захистити своє майбутнє»

Студент факультету історії та міжнародних відносин Михайло Лесів: «Ми повинні вивчати й знати історію, щоб захистити своє майбутнє»

Студенти-першокурсники активно знайомляться з університетом, один з одним, починають вникати в освітній процес. Наша розмова зі Михайлом Лесівим, що приїхав на навчання із села  Бронька, Іршавського району. Хлопець навчається на факультеті історії та міжнародних відносин, спеціальність «Історія. середня освіта».

 

Чому ти обрав історичну спеціальність для навчання в університеті?

Спеціальність мені подобається, історією я почав захоплюватися ще тоді, коли ми почали її вивчати у школі. Є такий вираз, що історія ходить по колу,  і знаючи те, що було в минулому, ми можемо передбачити події які можуть бути в майбутньому. Тому ми повинні вивчати й знати історію, щоб захистити своє майбутнє.  Зараз в Україні складний час і без розуміння цього, знання історії ми нікуди не зможмо рухатися в правильному напрямку.

 

Чи виправдалися твої очікування від навчання в УжНУ?

Очікування мої виправдалися на всі 100%. Порівнюючи зі звичайною школою рівень є значно вищим. Викладачі хоча і й більш строгі, але це плюс.  Результатом цього є вища якість навчання. Зрештою, хороші друзі, компанія – все разом складається в таку велику позитивну картину

Ти  вже подружився  зі сокурсниками?

Так, компанія в нас склалася гарна, я вважаю що в нас усіх вийде досягнути своєї мети, яку ми собі запланували.

Ти вже маєш бачення, ким хочеш працювати після закінчення університету?

Я б хотів працювати викладачем. ЦЕ для мене такий путівник в життя для інших людей, який нає настанови, поради, який власне й навчає людей працювати, жити за спеціальністю, якою б вона не була. Викладач є орієнтиром у житті, це важлива професія.

Який період, доба історії тобі подобається найбільше?

 Найбільше мене цікавить період Новітньої історії,  ХХ-ХХІ століття. Це складний, багатогранний період, але мені він подобається.

 

розмову вів Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: