Новини

16.10.2019
1702

Факультет здоров'я та фізичного виховання святкує 20-ти ліття!

Факультет здоров'я та фізичного виховання святкує 20-ти ліття!

У середу, 16 жовтня, відбулись урочистості з нагоди 20-ти ліття  факультету здоров'я та фізичного виховання УжНУ. За ці роки факультет  пережив різні етапи свого становлення. І кожен період життя підрозділу вносив свої позитивні зміни для його розвитку й процвітання. Сьогодні факультет  здоров'я та фізичного виховання складається з 4 кафедр (фізичного виховання, фізичної реабілітації, основ медицини та наук про здоров’я), наймолодшій з котрих всього 46 днів!

Відкрив свято проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король: «20 років для факультету – це мало чи багато? Це мало для людини, а для факультету тим більше. Тож у факультету здоров'я та фізичного виховання ще все попереду. Тим не менше, на факультеті за ці роки зроблено надзвичайно багато. Якщо згадати його витоки, то він планувався як допоміжний для занять фізичним вихованням студентів УжНУ. А що ми маємо зараз: чотири успішні кафедри, чудовий спортивний комплекс із відремонтованими спортивними залами, один з кращих у області басейн і, загалом, всі умови для того, щоб студенти займалися спортом. І факультет продовжує дивувати своїми досягненнями!». Також проректор Ігор Король нагородив подяками та грамотами від імені ректора УжНУ Володимира Смоланки викладачів та студентів факультету  здоров'я та фізичного виховання. 

Звісно, слово для вітання було надано декану факультету Іванові Миронюку: «Я теж намагався відповісти собі на запитання:20 років – це багато, чи мало в житті факультету? І якщо шукати відповідь у розрізі зробленого за ці два десятки, зокрема, відкриття нових спеціальностей в останні роки – то для 20-ти років це дійсно дуже багато. І ще більше планів та позитивних змін у нашого факультету попереду. Я впевнений, що на факультет здоров'я та фізичного виховання чекає велике майбутнє. Головне, щоб кожен новий рік для нашого підрозділу знаменував нові успіхи й досягнення, і хай всі причетні до розвитку нашого факультету будуть щасливими»! Після теплих вітальних слів декан Іван Миронюк вручив подяки за багаторічну плідну працю та значні особисті досягнення викладачам факультету. 

До вітальних слів також долучились: завідувач кафедри фізичного виховання Іван Маріонда, завідувач кафедри фізичної реабілітації Ярослав Філак, завідувачка кафедри основ медицини Ксенія Мелега, завідувач кафедри наук про здоров’я Генадій Слабкий та член виконкому Закарпатського обласного відділення  Національного Олімпійського комітету Михайло Молнар. 

А до святкового концерту студенти факультету здоров'я та фізичного виховання підготувались на славу, ось де ховаються справжні таланти! Дивували і авторськими піснями, і акробатичними виступами, і чудовими гумористичними номерами, і відмінною фізичною підготовкою та навіть флешмобом!

Ганна Фельцан,
Інформаційно-видавничий центр

Категорії: