Новини

24.09.2019
560

Доцент-айтівець УжНУ взяв участь у престижній міжнародній конференції

Доцент-айтівець УжНУ взяв участь у престижній міжнародній конференції

    Доповідь ужгородського науковця стосувалася розробки нових сучасних методів і технологій усунення шумів у телекомунікаційних системах

   17–20 вересня у Львові відбулася XIV міжнародна конференція з комп’ютерних наук та інформаційних технологій (XIVth International Scientific and Technical Conference. Computer Science and information technologies).

Ужгородський університет на престижному форумі представляв заступник декана факультету інформаційних технологій з виховної роботи, доцент Ігор Лях, який виступив з темою «Методи перетворення вагових послідовностей у цифрову субстракційну фільтрацію» (Methods of Converting Weight Sequences in Digital Subtraction Filtration). Актуальна доповідь ужгородського науковця викликала зацікавлення авдиторії, адже присвячена розробці нових сучасних методів і технологій усунення шумів у телекомунікаційних системах.

Про значущість та актуальність самої конференції свідчать бодай назви її секцій:

  • «Інтелектуальні технології управління» (Intelligent managment technologies)
  • «Інформаційно-комунікаційні технології у вищій освіті» (ICT in Higher Education)
  • «Математичне моделювання» (Mathematical modeling)
  • «Штучний інтелект» (Artificial intelligence)
  • «Кібер-фізичні системи» (Cyber-phisical systems)
  • «Розробка програмного забезпечення» (Software engineering)

Додамо, що доцент Ігор Лях, окрім громадської роботи, активно провадить наукові пошуки. Так, починаючи з 2012 року, ним у співавторстві видано 4 наукові монографії, не враховуючи навчальних і методичних посібників. Тож бажаємо пану Ігорю «конвертувати» його наукові досягнення у диплом доктора технічних наук!

За інформацією завідувача кафедри інформатики та
фізико-математичних дисциплін, доцента Олександра Лавера
Категорії: